Casuta din Turta Dulce I

Postat pe: 08-01-2012
(0)

Ingrediente

Pentru turta dulce:
400 gr faina
50 gr unt
la temperatura camerei
2 oua - am folosit un alt tip de faina si cred ca un ou ar fi fost de ajuns
1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml) 3/4 cup zahar
1 lingurita de ghimbir
proaspat ras
1/2 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
1/4 lingurita nucsoara Kotanyi
1 lingurita scortisoara Kotanyi
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
Pentru glazura regala:
2 albusuri
la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus) 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Aveti nevoie de aluat de turta dulce, glazura regala si bombonele pentru decor. Cautati pe google " gingerbread house template" ca sa gasiti marimile pentru casuta. Va dau aici un exemplu cum arata, dar nu acesta e cel folosit de mine. Se taie din carton sau se pot trasa pe aluat cu liniarul si taia cu varful unui cutit.

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.

Se scoate din frigider si se intinde o foaie, pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute, depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Am avut de 6 bucati la casuta plus usa.

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.

Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic, altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider, se va inmuia. Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Acum trecem la asamblat. o sa se mai darame peretii, dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari, asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta, daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca. La acoperis, folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.

Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta, va fi mult mai usor. Lipiti intai peretii, dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele, nuci, migdale, prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.

Glazura poate fi colorata, puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati. Am folosit un posh pentru a aplica glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Casuta din Turta Dulce I" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Casuta din Turta Dulce I