Aluat:
Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul, amestecand in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius o raciti 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.
Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale.
Apoi să ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 4~5 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt unsa cu putin ulei, puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm.
Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 5-8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, vor copia forma pe care au fost puse.
Glazura:
Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină și se adaugă jumătate din albus. Amestecam cu o lingura si adaugam treptat restul de pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere foarte groasa. În final, adauga o jumatate de lingurita de suc de lamaie si se amestecam.
Confectionam un poche din hartie pentru copt ii taiem varful, astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele. Dacă glazura e prea lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.
Pofta buna!
Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita, se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii