Casuta de Turta Dulce III

Complexitate
ridicata
Casuta de Turta Dulce III

Ingrediente

  • 250 g unt fara sare
  • 200 g zahar tos brun
  • o canita de miere
  • 600 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 lingurite ghimbir macinat Decorul va fi realizat din :
  • 200 g fulgi de migdale
  • 2 albusuri de ou
  • 500 g zahar pudra
  • 125 g mini batoane din ciocolata
  • selectie generoasa de dulcuiuri
  • 1 mini rulou de ciocolata
  • cateva bilute argintii comestibile pentru decor

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se dizolva untul cu zaharul si mierea intr-un vas. Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare, apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca. Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa. Secretul unei turte dulci reusite: trebuie framantata de trei-patru ori. Multi o framanta doar o data, dar nu iese suficient de afanata.

2. Se decupeaza modelul. Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intide un sfert din aluat la grosimea a doua monede. Se taie una dintre sectiuni, apoi se transfera bucata de turta dulce pe hartia pergament, intr-o tava, se repeta procedeul cu aluatul ramas, ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin doi pereti laterali, doi pereti fata - spate si doua placi de acoperis. Aluatul ramas poate fi decupat in forma de pomi de Craciun.

3. Se aleg fulgi intregi de migdale si se infing in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus pentru a arata ca tiglele de pe acoperis. Se coc toate sectiunile 12 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini. Se lasa sa se raceasca alte cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.

4. Se pun albusurile e ou intr-un bol mare, se adauga zaharul pudra, apoi se amesteca pentru a obttne o glazura groasa si moale. Se pune glazura intr-un sprit cu capat de marime medie. Se traseaza glazura pe marginile peretilor, unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna. Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior. Apoi se lasa sa se raceasca cateva ore.

5. Odata uscati peretii, se indeparteaza bolul si se fixeaza placile acoperisului. Unghiul este abrupt astfel ca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand galzura incepe sa se usuce. Se lasa sa se raceasca complet, cel mai bine peste noapte. Pentru decor, se aplica cu spritul putina glazura pe lungimea a 20 de minibatoane de ciocolata si se aplica pe latime, pe peretii exteriori ai casei. Folositi trei, pe lungime, pentru usa.

6. Cu ajutorul glazurii, se lipesc bomboane de jur imprejurul usii si deasupra acesteia. Pentru a crea turturii, se tine spritul intr-un unghi de 90 grade cu acoperisul si se traseaza glazura, miscand capatul spritului inainte si inapoi pana cand galzura va lasa o dara ascutita. Astfel se decoreaza partea din fata casei. Se taie in diagonala mini-ruloul de ciocolata, apoi se fixeaza cu glazura pe acoperisul casei, pentru a crea hornul. Se aseaza putina glazura si deasupra lui.

Pentru decor am folosit nuca de cocos iar pentru omuletii de zapada martipan, boabe de piper, cuisoare, colorant rosu pentru palarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar
Bucataras.RO

Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar

foto credit Tudor Raiciu

Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui