Castane Coapte si Pireu

Complexitate
redusa
Castane Coapte si Pireu

Ingrediente

    Mod de preparare

    In primul rand, atunci cand se coc, castanele nu trebuie sa fie in cantitate mare... coaja lor se intareste destul de repede si devin foarte greu de curatat.

    Castanele se spala, apoi se cresteaza cu un cutit (de regula se face o taietura la baza lor (partea mai tesita) avand grija sa nu ne taiem, pentru ca au coaja tare. Crestaturile se fac pentru a permite aburului care se formeaza sub coaja, sa iasa afara... in caz contrar ele "explodeaza" in cuptor si nu vreti asa o experienta in bucataria voastra... este o munca titanica sa cureti un cuptor de aragaz dupa o explozie de castane. Parol.

    Deci, crestam castanele, apoi le tinem in apa (cu sau fara sare) pentru o jumatate de ora (se poate si o ora). Se aseaza apoi in tava in care le vom coace. Preancalzim cuptorul la temperatura de 200C. Punem castanele in cuptor si ne mai uitam din cand in cand la ele. Le mai intoarcem pe o parte si pe alta, pentru a se praji uniform. Timpul de coacere este de aproximativ jumate de ora, poate ceva mai mult sau mai putin, depinde de cuptor.

    Se scot cand sant gata, se acopera imediat cu un prosop ud, (umezeala prosopului si caldura castanelor creaza abur care inmoaie coaja) . Se lasa 2 minute asa, apoi se trece la decojirea lor.

    Se servesc simple langa un pahar de vin de calitate superioara sau o cupa de sampanie. Ele se pot glasa in zahar caramel, si se servesc ca atare sau se pot fierbe pentru cateva minute intr-un sirop foarte dulce de apa + zahar si rom, dupa care se tavalesc prin zahar tos si se lasa la uscat.

    La noi nu au mai apucat sa ajunga la faza de glasare

    Daca doriti sa faceti pireu de castane, ele se coc sau se fierb in apa putin sarata, se decojesc, se trec de doua ori prin masina de carne cu sita fina. Dupa ce ati obtinut pireul necesar se adauga zahar dupa gust si aroma de rom (neaparat rom). Se pastreaza la congelator foarte bine.

    La servire se trece pireul prin presa de cartofi sau printr-o sita, se decoreaza cu frisca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Trubochki - Cornulete Rusesti

    Trubochki - Cornulete Rusesti

    Trubochki - Cornulete Rusesti
    Muschi de porc in crusta de nuci

    Muschi de porc in crusta de nuci

    Muschi de porc in crusta de nuci
    Haiose

    Haiose

    Haiose
    Cele mai apreciate rețete
    Salata de boeuf (pentru Craciun)
    1
    Aperitive

    Salata de boeuf (pentru Craciun)

    Salata de boeuf (pentru Craciun)
    Piersici
    2
    Dulciuri

    Piersici

    Piersici
    Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
    3
    Aperitive

    Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

    Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
    Prajitura Sau Rulada cu Mere
    4
    Dulciuri

    Prajitura Sau Rulada cu Mere

    Prajitura Sau Rulada cu Mere
    Tort Racoros
    5
    Dulciuri

    Tort Racoros

    Tort Racoros
    Parteneri
    Dulceata de visine
    Bucataras.RO

    Dulceata de visine

    Imi place mult dulceata de visine si am vrut sa incerc si aceasta dulceata la Multicooker. Mai jos va povestesc cum am facut...

    Dulceata de visine
    Cozonac oparit
    Culinar.RO

    Cozonac oparit

    Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

    Cozonac oparit
    Gogosi de post
    Gustos.RO

    Gogosi de post

    Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

    Gogosi de post