Castane Coapte si Pireu

Complexitate
redusa
Castane Coapte si Pireu

Ingrediente

    Mod de preparare

    In primul rand, atunci cand se coc, castanele nu trebuie sa fie in cantitate mare... coaja lor se intareste destul de repede si devin foarte greu de curatat.

    Castanele se spala, apoi se cresteaza cu un cutit (de regula se face o taietura la baza lor (partea mai tesita) avand grija sa nu ne taiem, pentru ca au coaja tare. Crestaturile se fac pentru a permite aburului care se formeaza sub coaja, sa iasa afara... in caz contrar ele "explodeaza" in cuptor si nu vreti asa o experienta in bucataria voastra... este o munca titanica sa cureti un cuptor de aragaz dupa o explozie de castane. Parol.

    Deci, crestam castanele, apoi le tinem in apa (cu sau fara sare) pentru o jumatate de ora (se poate si o ora). Se aseaza apoi in tava in care le vom coace. Preancalzim cuptorul la temperatura de 200C. Punem castanele in cuptor si ne mai uitam din cand in cand la ele. Le mai intoarcem pe o parte si pe alta, pentru a se praji uniform. Timpul de coacere este de aproximativ jumate de ora, poate ceva mai mult sau mai putin, depinde de cuptor.

    Se scot cand sant gata, se acopera imediat cu un prosop ud, (umezeala prosopului si caldura castanelor creaza abur care inmoaie coaja) . Se lasa 2 minute asa, apoi se trece la decojirea lor.

    Se servesc simple langa un pahar de vin de calitate superioara sau o cupa de sampanie. Ele se pot glasa in zahar caramel, si se servesc ca atare sau se pot fierbe pentru cateva minute intr-un sirop foarte dulce de apa + zahar si rom, dupa care se tavalesc prin zahar tos si se lasa la uscat.

    La noi nu au mai apucat sa ajunga la faza de glasare

    Daca doriti sa faceti pireu de castane, ele se coc sau se fierb in apa putin sarata, se decojesc, se trec de doua ori prin masina de carne cu sita fina. Dupa ce ati obtinut pireul necesar se adauga zahar dupa gust si aroma de rom (neaparat rom). Se pastreaza la congelator foarte bine.

    La servire se trece pireul prin presa de cartofi sau printr-o sita, se decoreaza cu frisca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
    Saramura de pui

    Saramura de pui

    Saramura de pui
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
    1
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
    2
    Dulciuri

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

    Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
    Clatite cu dovlecel si branza
    3
    Aperitive

    Clatite cu dovlecel si branza

    Clatite cu dovlecel si branza
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    4
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    5
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Parteneri
    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Culinar.RO

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

    Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Gustos.RO

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

    Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.