Se bat la mixer cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare pana se albesc, dupa care se adauga untul topit. Se adauga cu grija si faina (cernuta si amestecata cu vanillina) si se amesteca pana se incorporeaza toata faina.
Dupa aceea se pun in aluat cele 5 lingurite pline (sau cit doriti) de fructe confiate (sau ce doriti) si se amesteca cu grija. Se ia o tava si se pune hirtie pergament care deasupra se unge cu putin unt (sau spray special pt. dulciuri).
Cu o lingura, luam din aluat si punem in tava in forma unui baton lung (eu am obtinut doua batoane). Bagam tava in cuptor la 355F (180C), pentru circa 30-35 minute. Cand sunt usor aurii, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca f. bine.
Se scot batoanele pe un fund de lemn so se taie pe diagonala. Se pun cantucci (biscuitii) astfel obtinuti pe un platou si optional, se pot pudra cu putin zahar pudra.
Pofta Buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii