Cantucci Morbidi (Biscuiti Fragezi)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cantucci Morbidi (Biscuiti Fragezi)

Ingrediente

  • - 200 gr faina
  • - 200 gr zahar (eu am pus doar 150 gr) - 50 gr unt topit
  • caldut
  • - 3 oua
  • - un praf de sare
  • - 1 plic vanillina (sau 1/2 lingurita esenta vanilie) - 5 lingurite pline de fructe confiate (sau cipsuri de ciocolata, nuci, alune, mandorle, etc)

Mod de preparare

Se bat la mixer cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare pana se albesc, dupa care se adauga untul topit. Se adauga cu grija si faina (cernuta si amestecata cu vanillina) si se amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Dupa aceea se pun in aluat cele 5 lingurite pline (sau cit doriti) de fructe confiate (sau ce doriti) si se amesteca cu grija. Se ia o tava si se pune hirtie pergament care deasupra se unge cu putin unt (sau spray special pt. dulciuri).

Cu o lingura, luam din aluat si punem in tava in forma unui baton lung (eu am obtinut doua batoane). Bagam tava in cuptor la 355F (180C), pentru circa 30-35 minute. Cand sunt usor aurii, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca f. bine.

Se scot batoanele pe un fund de lemn so se taie pe diagonala. Se pun cantucci (biscuitii) astfel obtinuti pe un platou si optional, se pot pudra cu putin zahar pudra.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos