Candy Cane Cookies

Complexitate
redusa
Candy Cane Cookies

Ingrediente

  • 250 g unt moale
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 350 g faina
  • colorant rosu

Mod de preparare

Mi-a placut reteta asta foarte mult, sunt identice la bastoanele de caramele pentru Craciun sunt si delicioase si de efect pe masa de sarbatori.

Pentru a pregati aluatul avem nevoie de un robot, eu am folosit mixerul cu paletele pentru aluat pe care nu le-am folosit niciodata. A fost o idee buna, a iesit perfect.

Intr-un castron se pune untul moale taiat bucati si se mixeaza bine pana devine spumos dupa care se adauga zaharul pudra si se mixeaza bine mai intai la viteza mica sa se incorporeze zaharul, dupa care marim viteza pana se omogenizeaza bine. Se pun galbenusurile si se mixeaza, esenta vanilie, esenta migdale si la urma faina cernuta. Se face un aluat nu prea tare.

Se imparte in doua, si jumatate se coloreaza cu colorant rosu tot cu mixerul, sa nu ne murdarim mainile, daca folosim colorant lichid se mai adauga un pic de faina pana la consistenta dorita. Dupa care se pun in pungi si se dau la frigider pentru 1 ora. Cand aluatul e tare se fac suluri care se unesc intre ele si se formeaza bastonul. Se pun pe hartie de copt in tava si se coc la 190 grade pentru 10 min maxim nu trebuie sa se coloreze.

Spor la treaba si sarbatori fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia