Caciuli Rusesti

Postat pe: 14-05-2008
(0)

Ingrediente

pt blat:
7 oua
300g zahar
6 linguri apa
2 linguri cacao
1/2 pachetel praf de copt sau un varf de cutit bicarbonat de sodiu
pt crema:
2 galbenusuri
3 linguri faina
350ml lapte
200g zahar pudra
2 plicuri cu zahar vanilat
un pachet de unt
pt finisare:
cca 100g nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu apa. Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul, se bate din nou, apoi se pun galbenusurile amestecate cu apa. Dupa ce se omogenizeaza se pune faina amestecata cu cacao si praful de crescut, amestecand usor.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit cca 40 min.

Se lasa blatul la racit.
Rece, se taie in doua, obtinandu-se doua foi. Din fiecare foaie se taie rorocoale cu o forma rotunda sau un pahar cu diametrul de cca 6 cm.

Se lipesc cate doua rotocoale cu crema si se imbraca si partile laterale. Se tavalesc prin cocos.

Crema:
Pe abur se fierbe galbenusul frecat cu faina si subtiat cu lapte pana se obtine consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se spumeaza untul si se amesteca cu zaharul pudra si cel vanilat. Cand s-a racit crema se amesteca cu untul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Caciuli Rusesti" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caciuli Rusesti