Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu apa. Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul, se bate din nou, apoi se pun galbenusurile amestecate cu apa. Dupa ce se omogenizeaza se pune faina amestecata cu cacao si praful de crescut, amestecand usor.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit cca 40 min.
Se lasa blatul la racit.
Rece, se taie in doua, obtinandu-se doua foi. Din fiecare foaie se taie rorocoale cu o forma rotunda sau un pahar cu diametrul de cca 6 cm.
Se lipesc cate doua rotocoale cu crema si se imbraca si partile laterale. Se tavalesc prin cocos.
Crema:
Pe abur se fierbe galbenusul frecat cu faina si subtiat cu lapte pana se obtine consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se spumeaza untul si se amesteca cu zaharul pudra si cel vanilat. Cand s-a racit crema se amesteca cu untul.
Zilele acestea am adunat niște flori frumoase de la socul din grădina mamei soacre și ne-am împărțit munca. Eu am...
Sirop de socPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii