Caciuli Rusesti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Caciuli Rusesti

Ingrediente

  • pt blat:
  • -7 oua
  • -300g zahar
  • -6 linguri apa
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 pachetel praf de copt sau un varf de cutit bicarbonat de sodiu;
  • pt crema:
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri faina
  • -350ml lapte
  • -200g zahar pudra
  • -2 plicuri cu zahar vanilat
  • -un pachet de unt
  • pt finisare:
  • -cca 100g nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu apa. Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul, se bate din nou, apoi se pun galbenusurile amestecate cu apa. Dupa ce se omogenizeaza se pune faina amestecata cu cacao si praful de crescut, amestecand usor.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit cca 40 min.

Se lasa blatul la racit.
Rece, se taie in doua, obtinandu-se doua foi. Din fiecare foaie se taie rorocoale cu o forma rotunda sau un pahar cu diametrul de cca 6 cm.

Se lipesc cate doua rotocoale cu crema si se imbraca si partile laterale. Se tavalesc prin cocos.

Crema:
Pe abur se fierbe galbenusul frecat cu faina si subtiat cu lapte pana se obtine consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se spumeaza untul si se amesteca cu zaharul pudra si cel vanilat. Cand s-a racit crema se amesteca cu untul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)