Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu apa. Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul, se bate din nou, apoi se pun galbenusurile amestecate cu apa. Dupa ce se omogenizeaza se pune faina amestecata cu cacao si praful de crescut, amestecand usor.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit cca 40 min.
Se lasa blatul la racit.
Rece, se taie in doua, obtinandu-se doua foi. Din fiecare foaie se taie rorocoale cu o forma rotunda sau un pahar cu diametrul de cca 6 cm.
Se lipesc cate doua rotocoale cu crema si se imbraca si partile laterale. Se tavalesc prin cocos.
Crema:
Pe abur se fierbe galbenusul frecat cu faina si subtiat cu lapte pana se obtine consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se spumeaza untul si se amesteca cu zaharul pudra si cel vanilat. Cand s-a racit crema se amesteca cu untul.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii