Buseuri Dulci cu Mac

Complexitate
redusa
Buseuri Dulci cu Mac

Ingrediente

  • -300 g faina
  • -60 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -125 ml lapte caldut
  • -1 pachet de drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus
  • -1 lingura lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • -250 g mac
  • -2 linguri de unt topit
  • -coaja rasa de la 1 portocala, optional
  • -stafide inmuiate in rom si scurse, optional
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra sau glazura, dupa dorinta
  • Glazura:
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 lingura apa calduta

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare amestecati faina cernuta cu zaharul, sarea si drojdia, apoi adaugati laptele, uleiul si oul.

Framantati bine aluatul pana se desprinde de pe vas si mana si lasati-l acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, la dospit, circa 60 min sau pana ce isi dubleaza volumul.

Framantati inca o data scurt, pe masa de lucru usor infainata, apoi intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm.

Presarati macul uniform (amestecat cu coaja rasa de portocala sau stafide, optional), pe toata suprafata si stropiti-l cu unt topit, usor caldut.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 2,5 - 5 cm lungime si largiti la fiecare bucata interiorul, introducand coada unei lingurite.

Asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte caldut.
Lasati la crescut, in loc cald, aproximativ 15 - 20 min.

Dati la cuptorul preancalzit si coaceti 20 - 25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Puteti orna pudrand cu zahar praf sau sa le glazurati.

Glazura:
Amestecati intr-un bol zaharul pudra cu apa calduta, adaugata treptat, pana ce obtineti consistenta dorita, apoi ornati.

Se poate servi dupa ce glazura este uscata si intarita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Mini rulada cu zmeura
2
Dulciuri

Mini rulada cu zmeura

Mini rulada cu zmeura
Supa crema de linte rosie
3
Salata de morcovi cu telina
4
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri