Buseuri Dulci cu Mac

Complexitate
redusa
Buseuri Dulci cu Mac

Ingrediente

  • -300 g faina
  • -60 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -125 ml lapte caldut
  • -1 pachet de drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus
  • -1 lingura lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • -250 g mac
  • -2 linguri de unt topit
  • -coaja rasa de la 1 portocala, optional
  • -stafide inmuiate in rom si scurse, optional
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra sau glazura, dupa dorinta
  • Glazura:
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 lingura apa calduta

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare amestecati faina cernuta cu zaharul, sarea si drojdia, apoi adaugati laptele, uleiul si oul.

Framantati bine aluatul pana se desprinde de pe vas si mana si lasati-l acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, la dospit, circa 60 min sau pana ce isi dubleaza volumul.

Framantati inca o data scurt, pe masa de lucru usor infainata, apoi intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm.

Presarati macul uniform (amestecat cu coaja rasa de portocala sau stafide, optional), pe toata suprafata si stropiti-l cu unt topit, usor caldut.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 2,5 - 5 cm lungime si largiti la fiecare bucata interiorul, introducand coada unei lingurite.

Asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte caldut.
Lasati la crescut, in loc cald, aproximativ 15 - 20 min.

Dati la cuptorul preancalzit si coaceti 20 - 25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Puteti orna pudrand cu zahar praf sau sa le glazurati.

Glazura:
Amestecati intr-un bol zaharul pudra cu apa calduta, adaugata treptat, pana ce obtineti consistenta dorita, apoi ornati.

Se poate servi dupa ce glazura este uscata si intarita.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa