Buseuri Dulci cu Mac

Complexitate
redusa
Buseuri Dulci cu Mac

Ingrediente

  • -300 g faina
  • -60 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -125 ml lapte caldut
  • -1 pachet de drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus
  • -1 lingura lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • -250 g mac
  • -2 linguri de unt topit
  • -coaja rasa de la 1 portocala, optional
  • -stafide inmuiate in rom si scurse, optional
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra sau glazura, dupa dorinta
  • Glazura:
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 lingura apa calduta

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare amestecati faina cernuta cu zaharul, sarea si drojdia, apoi adaugati laptele, uleiul si oul.

Framantati bine aluatul pana se desprinde de pe vas si mana si lasati-l acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, la dospit, circa 60 min sau pana ce isi dubleaza volumul.

Framantati inca o data scurt, pe masa de lucru usor infainata, apoi intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm.

Presarati macul uniform (amestecat cu coaja rasa de portocala sau stafide, optional), pe toata suprafata si stropiti-l cu unt topit, usor caldut.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 2,5 - 5 cm lungime si largiti la fiecare bucata interiorul, introducand coada unei lingurite.

Asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte caldut.
Lasati la crescut, in loc cald, aproximativ 15 - 20 min.

Dati la cuptorul preancalzit si coaceti 20 - 25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Puteti orna pudrand cu zahar praf sau sa le glazurati.

Glazura:
Amestecati intr-un bol zaharul pudra cu apa calduta, adaugata treptat, pana ce obtineti consistenta dorita, apoi ornati.

Se poate servi dupa ce glazura este uscata si intarita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie