Intr-un vas mai mare amestecati faina cernuta cu zaharul, sarea si drojdia, apoi adaugati laptele, uleiul si oul.
Framantati bine aluatul pana se desprinde de pe vas si mana si lasati-l acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, la dospit, circa 60 min sau pana ce isi dubleaza volumul.
Framantati inca o data scurt, pe masa de lucru usor infainata, apoi intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm.
Presarati macul uniform (amestecat cu coaja rasa de portocala sau stafide, optional), pe toata suprafata si stropiti-l cu unt topit, usor caldut.
Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 2,5 - 5 cm lungime si largiti la fiecare bucata interiorul, introducand coada unei lingurite.
Asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte caldut.
Lasati la crescut, in loc cald, aproximativ 15 - 20 min.
Dati la cuptorul preancalzit si coaceti 20 - 25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Puteti orna pudrand cu zahar praf sau sa le glazurati.
Glazura:
Amestecati intr-un bol zaharul pudra cu apa calduta, adaugata treptat, pana ce obtineti consistenta dorita, apoi ornati.
Se poate servi dupa ce glazura este uscata si intarita.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...
Aperitiv rulouri cu spanac si branzaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii