Bulgari de Zapada

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

BLATUL:
6-oua
4-linguri apa
10-linguri zahar
8-linguri faina
1-lingurita amoniac stins
CREMA:
400g lapte
150g zahar
200g margarina
3 linguri gris
3 linguri faina
4 plicuri vanilie
ORNAT:
nuca de cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
BLATUL:
Se bat albusurile spuma dupa care se pun lingurile de apa si de zahar . Apoi se adauga galbenusurile,faina si amoniacul stins.
Se unge o tava intinsa cu ulei si se toarna compozitia . Apoi se baga la cuptor

CREMA:
Margarina se amesteca cu mixerul 30 minute. Laptele se pune la fiert cu cele 4 plicuri vanilie.Intre timp se amesteca faina cu putin lapte pana devine o pasta mai subtire.Cand incepe laptele sa fiarba se pun cele 3 linguri de gris . Dupa ce s-a fiert grisul se adauga si pasta de faina ,zaharul si se mai fierbe 10 minute.Dupa ce s-a racit crema se adauga margarina cate putin.

Blatul copt se taie cu un pahar nu prea mare,apoi fiecare bucatica se taie pe mijloc si se umple cu crema ,de asemenea se imbraca cu crema iar pe deasupra se pune nuca de cocos.
Se servesc cand s-au racit bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bulgari de Zapada" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

looqpool
•  02.10.2009 01:01:41

Ce este amoniacul stins?

lucia_bp
•  14.11.2008 18:04:50

Prepar si eu ceva asemanator si pot spune ca sunt foarte bune

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bulgari de Zapada