Bulgari de Zapada

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLATUL:
  • 6-oua
  • 4-linguri apa
  • 10-linguri zahar
  • 8-linguri faina
  • 1-lingurita amoniac stins
  • CREMA:
  • 400g lapte
  • 150g zahar
  • 200g margarina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 4 plicuri vanilie
  • ORNAT:
  • nuca de cocos

Mod de preparare

BLATUL:
Se bat albusurile spuma dupa care se pun lingurile de apa si de zahar . Apoi se adauga galbenusurile,faina si amoniacul stins.
Se unge o tava intinsa cu ulei si se toarna compozitia . Apoi se baga la cuptor

CREMA:
Margarina se amesteca cu mixerul 30 minute. Laptele se pune la fiert cu cele 4 plicuri vanilie.Intre timp se amesteca faina cu putin lapte pana devine o pasta mai subtire.Cand incepe laptele sa fiarba se pun cele 3 linguri de gris . Dupa ce s-a fiert grisul se adauga si pasta de faina ,zaharul si se mai fierbe 10 minute.Dupa ce s-a racit crema se adauga margarina cate putin.

Blatul copt se taie cu un pahar nu prea mare,apoi fiecare bucatica se taie pe mijloc si se umple cu crema ,de asemenea se imbraca cu crema iar pe deasupra se pune nuca de cocos.
Se servesc cand s-au racit bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)