Tineti migdalele in apa calda timp de 20 min, apoi indepartati coaja. Pastrati cateva migdale decojite pentru ornat.
Puneti migdalele impreuna cu putin lapte intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta cat doriti de fina sau grunjoasa. In functie de cat lapte cere pasta, adaugati inca 1- 2 linguri de lapte in timp ce mixati.
Intre timp, aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, adaugati pasta de migdale si amestecati bine.
Inglobati zaharul, sofranul usor sfaramat, ghee si reduceti flacara la mic.
Fierbeti amestecul pana ce obtineti o compozitie usor ingrosata, ca de clatite, putin mai grosuta, dar care curge totusi, amestecand ocazional (circa 20- 30 min). Daca doriti un Kheer mai zemos, reduceti timpul de fierbere. (Kheer-ul se va mai ingrosa putin cand se racoreste).
Cand kheer-ul are consistenta dorita, adaugati pulberile de nucsoara si cardamon, lasati sa dea un clocot si retrageti de pe foc..
Turnati in cupe / boluri. Ornati cu migdalele oprite.
Serviti Badam Kheer dupa ce se mai racoreste.
Badam Kheer este un desert dulce, minunat, bogat si foarte sanatos. Combinatia dintre lapte si migdale este excelenta, iar aroma condimentelor- divina si dincolo de gustul bun, are si proprietati vindecatoare si de intarire a organismului.
Din punct de vedere Ayurvedic, Badam Kheer este un dulce, simplu si foarte sanatos. Este reconfortant si intaritor, excelent pentru toata lumea, inclusiv pentru copii.
Budinca dulce de migdale este una dintre acele feluri de deserturi care nu are mai multe variante, ca alte dulciuri traditionale indiene.
In India, Badam Kheer mai este cunoscut si sub numele de Badam ka Sheera sau Badam Paal.
In limba hindi, Badam inseamna migdale, iar Kheer inseamna budinca.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate Recent am achizitionat o mozzarella senzationala de bivolita , produsa chiar la mama ei Italia , acasa . Sincer pot...
Salata cu mozzarella- bocconciniCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii