Tineti migdalele in apa calda timp de 20 min, apoi indepartati coaja. Pastrati cateva migdale decojite pentru ornat.
Puneti migdalele impreuna cu putin lapte intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta cat doriti de fina sau grunjoasa. In functie de cat lapte cere pasta, adaugati inca 1- 2 linguri de lapte in timp ce mixati.
Intre timp, aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, adaugati pasta de migdale si amestecati bine.
Inglobati zaharul, sofranul usor sfaramat, ghee si reduceti flacara la mic.
Fierbeti amestecul pana ce obtineti o compozitie usor ingrosata, ca de clatite, putin mai grosuta, dar care curge totusi, amestecand ocazional (circa 20- 30 min). Daca doriti un Kheer mai zemos, reduceti timpul de fierbere. (Kheer-ul se va mai ingrosa putin cand se racoreste).
Cand kheer-ul are consistenta dorita, adaugati pulberile de nucsoara si cardamon, lasati sa dea un clocot si retrageti de pe foc..
Turnati in cupe / boluri. Ornati cu migdalele oprite.
Serviti Badam Kheer dupa ce se mai racoreste.
Badam Kheer este un desert dulce, minunat, bogat si foarte sanatos. Combinatia dintre lapte si migdale este excelenta, iar aroma condimentelor- divina si dincolo de gustul bun, are si proprietati vindecatoare si de intarire a organismului.
Din punct de vedere Ayurvedic, Badam Kheer este un dulce, simplu si foarte sanatos. Este reconfortant si intaritor, excelent pentru toata lumea, inclusiv pentru copii.
Budinca dulce de migdale este una dintre acele feluri de deserturi care nu are mai multe variante, ca alte dulciuri traditionale indiene.
In India, Badam Kheer mai este cunoscut si sub numele de Badam ka Sheera sau Badam Paal.
In limba hindi, Badam inseamna migdale, iar Kheer inseamna budinca.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii