Budinca Din Must

Complexitate
redusa
Budinca Din Must

Ingrediente

  • -1 l must rosu si dulce
  • -4-8 linguri zahar (mai putin sau mai mult functie de cat de dulce este mustul)
  • -4 linguri cu varf de amidon alimentar sau faina
  • -1-2 plicuri zahar vanilat (optional)
  • -1 lingurita cu unt

Mod de preparare

Dizolvati amidonul in putin must rece, iar pe restul puneti-l la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat (optional), amestecand pana se dizolva tot zaharul.

Turnati amidonul dizolvat, in mustul care incepe sa fiarba, micsorati focul si amestecati continuu pana se ingroasa.

Lasati sa se racoreasca putin si adaugati untul, omogenizand bine. Pentru ca budinca sa nu prinda deasupra o crusta, fie amestecati in ea, din cand in cand, fie acoperiti vasul cu un servet udat si stors.

Puneti budinca racorita in pahare sau boluri si dati la rece pentru cateva ore.

Decorati-le dupa imaginatie.

Le puteti servi direct din forme sau rasturnate pe farfurii, iar in acest caz, scufundati formele, cateva secunde, in apa fierbinte.

Functie de intensitatea culorii strugurilor, veti obtine o budinca mai inchisa sau mai deschisa la culoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate