Budinca de taietei cu crema caramel

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

compozitia:
1,5 litri lapte
2+3 oua
2 pliculete zahar vanilinat
400-500 gr faina
7-8 linguri de zahar, dupa gust
crema caramel:
50gr zahar
200 ml lapte
100 ml apa
1 lingura(10 gr) amidon/faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Din doua oua, faina, un praf de sare si apa calduta cat incape se face un aluat elastic pentru taietei, pe care ii fierbeti in laptele incalzit cu 2 plicuri de zahar vanilinat.

Atentie! trebuie ca taieteii sa inghita aproape tot laptele!

Dupa racire, se incorporeaza galbenusurile frecate cu 2-3 linguri de zahar, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar (dupa gust), iar compozitia se pune la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt la 180 de grade, pana se rumeneste si se intareste in interior (nu va asteptati sa fie foarte tare, e mai degraba pufoasa!).

Intre timp, se caramelizeaza 50 gr zahar, se stinge cu apa, apoi, dupa ce se topeste tot zaharul, se adauga laptele, iar in final amidonul amestecat cu o lingura de lapte rece; se amesteca, pana se ingroasa, ca un sos.

Se scoate tava din cuptor, se taie in 8-10 etc portii si se stropeste generos cu sosul caramel, apoi se mai lasa la cuptor 5-10 minute.
Se poate servi cald sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de taietei cu crema caramel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de taietei cu crema caramel