Budinca de Mere si Migdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900g mere (aprox 6 mere medii) ¼ ceasca apa
  • 1 lingurita miere
  • ½ ceasca pesmet proaspat
  • 6 linguri unt sau margarina
  • 1/3 ceasca zahar
  • ½ ceasca migdale macinate
  • coaja rasa de la o lamaie (sucul) 1 ou mare
  • ¼ ceasca migdale taiate feliute

Mod de preparare

Decojiti, curatati de samburi si taiati merele bucati. Puneti merele in apa si lasati-le pe foc, aproape de punctul de fierbere, pana cand se inmoaie. Puneti-le deoparte.

Intr-un bol, amestecati pesmetul cu mierea. Intindeti amestecul uniform pe fundul unei caserole termo-rezistente si puneti-o deoparte.

Intr-un bol, bateti untul cu zaharul pana cand se transforma intr-o crema fina si usoara. Amestecati migdalele macinate, sucul de lamaie si oul pana se omogenizeaza.

Puneti merele in caserola si acoperiti-le cu aluatul. Pe deasupra presarati feliutele de migdale.

Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Puneti caserola pe raft, reglati temperatura la 175 grade c si coaceti budinca 30 min sau pana se rumeneste.
Pont: Daca vreti ca budinca sa fie foarte moale, acoperiti caserola cu folie de aluminiu in primele 15 minute de coacere.

- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate