Budinca de gris cu stafide si rahat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de gris cu stafide si rahat

Ingrediente

  • 250 gr gris
  • 120 gr zahar
  • 100 gr rahat taiat cubulete
  • 50 gr stafide
  • 1 litru lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamiae, sare

Mod de preparare

Punem stafidele la inmuiat in apa rece 15min.
Punem la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Cand este aproape fiert punem zaharul si continuam fierberea.Dupa ce s-a fiert lasam sa se raceasca putin.

Separam ouale si batem albusele spuma. Dupa ce s-a racorit grisul adaugam, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate si scurse bine, rahatul si coaja de lamiae.
La final punem albusele si amestecam usor de jos in sus.

Intr-o forma/tava, unsa si tapetata cu pesmet ,punem compozitia de gris si dam la cupror, la foc potrivit 40-45 min.
Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza dupa preferinte.
Se poate rasturna pe un platou, se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe .

Se poate rasturna din forma pe un platou , se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe.

Este un dulce usor de preparat iar gustul este minunat !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Dulce super rapid
Bucataras.RO

Dulce super rapid

Habar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...

Dulce super rapid
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!