Budinca cu Taitei si Mac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu Taitei si Mac

Ingrediente

  • taitei de casa din 4 oua (taiati nu foarte subtire)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 100 g unt
  • Umplutura de mac:
  • 200 g mac
  • 100+100ml lapte dulce
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri pesmet alb
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru forma:
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingura pesmet alb
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare

Se imbraca o forma rotunda (23 cm diametru si 6 cm inaltime) cu hartie de copt. Se unge cu unt topit si se presara cu pesmet si zahar tos.

Macul se opareste cu apa, se scurge bine apoi se fierbe cu 100 ml lapte pana cand nu mai este deloc lichid. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga stafidele curatate si spalate, 5 linguri de pesmet, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Peste mac se toarna un sirop, facut din 5 linguri de zahar si 100 ml lapte (care s-au fiert impreuna pana au devenit un sirop gros).

Taiteii se fierb in apa cu sare. Se scurg, se trec prin jet de apa rece si se lasa in strecuratoare ca sa se scurga de excesul de apa si sa se raceasca.

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, pana rezulta o crema albicioasa. Se adauga untul topit. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar. Taiteii bine scursi se amesteca cu crema de galbenus, apoi cu spuma de albus - amestecati usor sa nu cada aluatul.

In tava pregatita pentru copt, puneti jumatate din aluatul cu taitei. Nivelati. Adaugati cu grija umplutura din mac. Nivelati. Adaugati restul de aluat cu taitei. Nivelati.

Puneti tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 45 de minute. Lasati sa se raceasca in tava.

Se serveste rece, pudrata cu zahar sau cu jeleu de fructe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia