Incalziti cuptorul la 190 grade. Ungeti cu unt o forma de budinca de 1,85 l.
Amestecati zaharul si faina intr-un castron mare. Turnati laptele intr-un pahar gradat si adaugati, amestecand cu telul, oul, vanilia si untul topit. Combinatia se adauga peste faina si zahar, amestecand cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Adaugati curmalele, amestecati si intindeti compozitia in vasul de budinca. Nu va nelinistiti daca vasul nu e plin, se va umple in timpul fierberii.
Presarati zaharul pt sos si fulgii de unt. Turnati deasupra apa clocotita si dati la cuptor pt 45-60 min.
La suprafata, budinca coapta trebuie sa fie elastica, de cosistenta unui burete; la mijloc untul, zaharul brun si apa fiarta se transforma intr-un sos cleios si consistent.
Se poate servi cu inghetata de vanilie sau smantana dulce cu continut mare sau mediu de grasimi.
6-8 portii
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn tort sublim pe care l-am pregatit de ziua mea. Dupa cum bine stiti si v-am obisnuit sunt adepta deserturilor simple, dar...
Tango cu cireseRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii