Budinca cu Caramel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 100 g zahar brun
  • 125 g+50 g faina cu praf de copt
  • 125 lapte integral
  • 1 ou
  • 1 ling esenta de vanilie
  • 50 g unt nesarat
  • topit
  • 125 g linguri curmale uscate taiate
  • Pentru sos
  • 175 g zahar brun inchis
  • aprox 50 g unt nesarat
  • taiat in bucati
  • 500 g apa clocotita

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 190 grade. Ungeti cu unt o forma de budinca de 1,85 l.

Amestecati zaharul si faina intr-un castron mare. Turnati laptele intr-un pahar gradat si adaugati, amestecand cu telul, oul, vanilia si untul topit. Combinatia se adauga peste faina si zahar, amestecand cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.

Adaugati curmalele, amestecati si intindeti compozitia in vasul de budinca. Nu va nelinistiti daca vasul nu e plin, se va umple in timpul fierberii.

Presarati zaharul pt sos si fulgii de unt. Turnati deasupra apa clocotita si dati la cuptor pt 45-60 min.
La suprafata, budinca coapta trebuie sa fie elastica, de cosistenta unui burete; la mijloc untul, zaharul brun si apa fiarta se transforma intr-un sos cleios si consistent.

Se poate servi cu inghetata de vanilie sau smantana dulce cu continut mare sau mediu de grasimi.
6-8 portii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos