Budinca cu Caramel

Postat pe: 28-08-2009
(2)

Ingrediente

Pentru prajitura:
100 g zahar brun
125 g+50 g faina cu praf de copt
125 lapte integral
1 ou
1 ling esenta de vanilie
50 g unt nesarat
topit
125 g linguri curmale uscate taiate
Pentru sos
175 g zahar brun inchis
aprox 50 g unt nesarat
taiat in bucati
500 g apa clocotita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Incalziti cuptorul la 190 grade. Ungeti cu unt o forma de budinca de 1,85 l.

Amestecati zaharul si faina intr-un castron mare. Turnati laptele intr-un pahar gradat si adaugati, amestecand cu telul, oul, vanilia si untul topit. Combinatia se adauga peste faina si zahar, amestecand cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.

Adaugati curmalele, amestecati si intindeti compozitia in vasul de budinca. Nu va nelinistiti daca vasul nu e plin, se va umple in timpul fierberii.

Presarati zaharul pt sos si fulgii de unt. Turnati deasupra apa clocotita si dati la cuptor pt 45-60 min.
La suprafata, budinca coapta trebuie sa fie elastica, de cosistenta unui burete; la mijloc untul, zaharul brun si apa fiarta se transforma intr-un sos cleios si consistent.

Se poate servi cu inghetata de vanilie sau smantana dulce cu continut mare sau mediu de grasimi.
6-8 portii
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca cu Caramel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cris_sa
•  15.12.2009 14:14:45

cu placere ma bucur k ti-a placut.
Si mie imi place si imi place sa fac si dulciuri.mulltumesc

lucia_bp
•  02.08.2009 11:26:50

Am facut budinca si ...este in deliciu !
Felicitari!
Multumesc pentru reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca cu Caramel