1. Blatul
Se face un blat: se bat 7 albusuri bezea tare (si un pic de sare) cu 1/2 cana zahar, se adauga galbenusurile treptat (dupa ce au fost frecate cu 7 linguri ulei), apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, iar la urma faina"in ploaie" amestecand de sus in jos.
Se tapeteaza tava de aragaz cu ulei si faina, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se da blatul la copt 150 grade timp de 25-30 de minute.
2. Foile
Se face un aluat nisipos care va fi impartit in 2 parti egale din: 3 oua se amesteca cu un pic de sare, apoi se adauga zaharul 6 linguri, cacao 3 linguri, bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie), faina si se framanta cateva minute pana se desprinde de degete. Se coc 2 foi pe fundul tavii 10-15 minute amandoua (in acest timp se face crema).
3. Crema
6 linguri de orez se amesteca cu 750 ml lapte, cu o cana de zahar, se pun la fiert la foc mic pana devine ca o ciulama, apoi se adauga zaharul vanilat, 100 gr nuca de cocos, margarina Unirea pentru creme si se amesteca energic cateva minute. Se da deoparte si se adauga coaja de lamaie si putina zeama de lamaie (dupa gust)
4. Ansamblarea prajiturii
Peste o foaie maro se pune jumatate din crema (calduta nu rece) blatul, restul de crema, foaia maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si 50 gr. nuca de cocos
Va asigur ca e delicioasa (mai ales dupa 24 ore)!
Pofta buna!
Desert.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.O inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii