Budapesta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
  • Cacao: 3 linguri
  • Ciocolata: 50 grame
  • Esente: (de rom, vanilie, lamaie, portocale) 40 ml
  • Faina: 3 cani
  • Fructe: Lamai
  • Lapte 750 ml
  • Margarina Unirea pentru creme: 250 grame
  • Oua: 10 buc
  • Praf de copt: 1 pachet
  • Ulei: 7 linguri
  • Zahar pudra: 3 linguri
  • Zahar tos: 2 cani
  • Zahar vanilat: 4 pliculete
  • Alte ingrediente:
  • nuca de cocos
  • 6 linguri orez pudra (dat la masina de cafea)
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

1. Blatul
Se face un blat: se bat 7 albusuri bezea tare (si un pic de sare) cu 1/2 cana zahar, se adauga galbenusurile treptat (dupa ce au fost frecate cu 7 linguri ulei), apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, iar la urma faina"in ploaie" amestecand de sus in jos.

Se tapeteaza tava de aragaz cu ulei si faina, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se da blatul la copt 150 grade timp de 25-30 de minute.

2. Foile
Se face un aluat nisipos care va fi impartit in 2 parti egale din: 3 oua se amesteca cu un pic de sare, apoi se adauga zaharul 6 linguri, cacao 3 linguri, bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie), faina si se framanta cateva minute pana se desprinde de degete. Se coc 2 foi pe fundul tavii 10-15 minute amandoua (in acest timp se face crema).

3. Crema
6 linguri de orez se amesteca cu 750 ml lapte, cu o cana de zahar, se pun la fiert la foc mic pana devine ca o ciulama, apoi se adauga zaharul vanilat, 100 gr nuca de cocos, margarina Unirea pentru creme si se amesteca energic cateva minute. Se da deoparte si se adauga coaja de lamaie si putina zeama de lamaie (dupa gust)

4. Ansamblarea prajiturii
Peste o foaie maro se pune jumatate din crema (calduta nu rece) blatul, restul de crema, foaia maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si 50 gr. nuca de cocos

Va asigur ca e delicioasa (mai ales dupa 24 ore)!
Pofta buna!
Desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
4
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia