Budapesta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
  • Cacao: 3 linguri
  • Ciocolata: 50 grame
  • Esente: (de rom, vanilie, lamaie, portocale) 40 ml
  • Faina: 3 cani
  • Fructe: Lamai
  • Lapte 750 ml
  • Margarina Unirea pentru creme: 250 grame
  • Oua: 10 buc
  • Praf de copt: 1 pachet
  • Ulei: 7 linguri
  • Zahar pudra: 3 linguri
  • Zahar tos: 2 cani
  • Zahar vanilat: 4 pliculete
  • Alte ingrediente:
  • nuca de cocos
  • 6 linguri orez pudra (dat la masina de cafea)
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

1. Blatul
Se face un blat: se bat 7 albusuri bezea tare (si un pic de sare) cu 1/2 cana zahar, se adauga galbenusurile treptat (dupa ce au fost frecate cu 7 linguri ulei), apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, iar la urma faina"in ploaie" amestecand de sus in jos.

Se tapeteaza tava de aragaz cu ulei si faina, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se da blatul la copt 150 grade timp de 25-30 de minute.

2. Foile
Se face un aluat nisipos care va fi impartit in 2 parti egale din: 3 oua se amesteca cu un pic de sare, apoi se adauga zaharul 6 linguri, cacao 3 linguri, bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie), faina si se framanta cateva minute pana se desprinde de degete. Se coc 2 foi pe fundul tavii 10-15 minute amandoua (in acest timp se face crema).

3. Crema
6 linguri de orez se amesteca cu 750 ml lapte, cu o cana de zahar, se pun la fiert la foc mic pana devine ca o ciulama, apoi se adauga zaharul vanilat, 100 gr nuca de cocos, margarina Unirea pentru creme si se amesteca energic cateva minute. Se da deoparte si se adauga coaja de lamaie si putina zeama de lamaie (dupa gust)

4. Ansamblarea prajiturii
Peste o foaie maro se pune jumatate din crema (calduta nu rece) blatul, restul de crema, foaia maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si 50 gr. nuca de cocos

Va asigur ca e delicioasa (mai ales dupa 24 ore)!
Pofta buna!
Desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Sirop de soc
Bucataras.RO

Sirop de soc

Zilele acestea am adunat niște flori frumoase de la socul din grădina mamei soacre și ne-am împărțit munca. Eu am...

Sirop de soc
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere