Budapesta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
  • Cacao: 3 linguri
  • Ciocolata: 50 grame
  • Esente: (de rom, vanilie, lamaie, portocale) 40 ml
  • Faina: 3 cani
  • Fructe: Lamai
  • Lapte 750 ml
  • Margarina Unirea pentru creme: 250 grame
  • Oua: 10 buc
  • Praf de copt: 1 pachet
  • Ulei: 7 linguri
  • Zahar pudra: 3 linguri
  • Zahar tos: 2 cani
  • Zahar vanilat: 4 pliculete
  • Alte ingrediente:
  • nuca de cocos
  • 6 linguri orez pudra (dat la masina de cafea)
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

1. Blatul
Se face un blat: se bat 7 albusuri bezea tare (si un pic de sare) cu 1/2 cana zahar, se adauga galbenusurile treptat (dupa ce au fost frecate cu 7 linguri ulei), apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, iar la urma faina"in ploaie" amestecand de sus in jos.

Se tapeteaza tava de aragaz cu ulei si faina, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se da blatul la copt 150 grade timp de 25-30 de minute.

2. Foile
Se face un aluat nisipos care va fi impartit in 2 parti egale din: 3 oua se amesteca cu un pic de sare, apoi se adauga zaharul 6 linguri, cacao 3 linguri, bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie), faina si se framanta cateva minute pana se desprinde de degete. Se coc 2 foi pe fundul tavii 10-15 minute amandoua (in acest timp se face crema).

3. Crema
6 linguri de orez se amesteca cu 750 ml lapte, cu o cana de zahar, se pun la fiert la foc mic pana devine ca o ciulama, apoi se adauga zaharul vanilat, 100 gr nuca de cocos, margarina Unirea pentru creme si se amesteca energic cateva minute. Se da deoparte si se adauga coaja de lamaie si putina zeama de lamaie (dupa gust)

4. Ansamblarea prajiturii
Peste o foaie maro se pune jumatate din crema (calduta nu rece) blatul, restul de crema, foaia maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si 50 gr. nuca de cocos

Va asigur ca e delicioasa (mai ales dupa 24 ore)!
Pofta buna!
Desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa