Topim la bain marie 130 g unt si ciocolata. Cand s-au topit retragem de la bain marie si lasam sa se raceasca. Intre timp, incalzim cuptorul la 180 grade si separam albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile cu zaharul pana cand raman cremoase si cam albicioase. Taiem nucile si le adaugam la ciocolata, amesecam bine si turnam acest amestec putin cate putin peste galbenusurile batute. Batem si albusurile spuma si cu multa grija le adaugam peste amestecul cu ciocolata.
Cu ce ne-a ramas din unt ungem o tava si turnam amestecul de mai sus, nivelam. Lasam la 180 grade la cuptor cam 30 minute.
lasam sa se raceasca inainte de a-l scoate din tava si taia.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii