Topim la bain marie 130 g unt si ciocolata. Cand s-au topit retragem de la bain marie si lasam sa se raceasca. Intre timp, incalzim cuptorul la 180 grade si separam albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile cu zaharul pana cand raman cremoase si cam albicioase. Taiem nucile si le adaugam la ciocolata, amesecam bine si turnam acest amestec putin cate putin peste galbenusurile batute. Batem si albusurile spuma si cu multa grija le adaugam peste amestecul cu ciocolata.
Cu ce ne-a ramas din unt ungem o tava si turnam amestecul de mai sus, nivelam. Lasam la 180 grade la cuptor cam 30 minute.
lasam sa se raceasca inainte de a-l scoate din tava si taia.
Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!) de cca. 1000 înghețat, după dezghețare...
File de merlucius si legume en papilloteInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii