Ouale se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Apoi, se adauga uleiul si laptele cald. Dupa ce toate au fost incorporate, se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat fin si moale in care se adauga coaja de lamaie.
Fructele se taie bucatele mici, iar prunele se pudreaza cu scortisoara pentru a fi cat mai aromate.
In formele unse cu unt, sau in hartiute, se pune aluatul, iar deasupra se pun bucatelele de pere si prune.
Se dau la cuptor in jur de 20 de minute.
Dupa ce se scot din forme se pudreaza cu zahar.
Sunt foarte bune si pufoase. In plus prunele amestecate cu scortisoara ii dau o aroma placuta.
In compozitie se poate pune si nuca, coaja de portocala, rom sau diferite esente. De asemenea se pot adauga si cateva linguri de cacao si vor rezulta briose de cacao cu fructe: ]
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii