Briose de primavara

Portii
12
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Briose de primavara

Ingrediente

  • 3 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 4 linguri de faina;
  • 100 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita de cacao;
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida;
  • ciocolata cu lapte dupa gust;
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida;
  • fondant alb si rosu pentru flori;
  • Bomboane colorate decorative;
  • Coaja de portocala (in zahar la borcan);
  • Putina ciocolata rasa.

Mod de preparare

Briose de primavara cu crema ganache, decorate cu frisca, bombonele si flori de zahar.

Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Se toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Se obtin 12 briose.

Pentru crema: se pune incalzeste frisca lichida, se toarna intr-un castron, se adauga ciocolata cu lapte (sau cu orice alta aroma preferati) mai multa sau mai putina, dupa cum prefera fiecare (mai slaba sau mai intensa). Se amesteca bine sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa la racit. Apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa ca frisca.

Separat, se bat inca 100 ml frisca lichida cu mixerul pana capata consistenta si e buna de ornat.

Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema ganache, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de zahar, pe care eu le-am facut din fondant.


Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/briose-de-primavara.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Burgeri facuti acasa
Bucataras.RO

Burgeri facuti acasa

Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food....

Burgeri facuti acasa
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post