Briose de primavara

Portii
12
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Briose de primavara

Ingrediente

  • 3 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 4 linguri de faina;
  • 100 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita de cacao;
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida;
  • ciocolata cu lapte dupa gust;
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida;
  • fondant alb si rosu pentru flori;
  • Bomboane colorate decorative;
  • Coaja de portocala (in zahar la borcan);
  • Putina ciocolata rasa.

Mod de preparare

Briose de primavara cu crema ganache, decorate cu frisca, bombonele si flori de zahar.

Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Se toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Se obtin 12 briose.

Pentru crema: se pune incalzeste frisca lichida, se toarna intr-un castron, se adauga ciocolata cu lapte (sau cu orice alta aroma preferati) mai multa sau mai putina, dupa cum prefera fiecare (mai slaba sau mai intensa). Se amesteca bine sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa la racit. Apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa ca frisca.

Separat, se bat inca 100 ml frisca lichida cu mixerul pana capata consistenta si e buna de ornat.

Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema ganache, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de zahar, pe care eu le-am facut din fondant.


Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/briose-de-primavara.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)