Briose cu Portocale si Scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose cu Portocale si Scortisoara

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1,5 cana suc portocale neindulcit (din comert, 100% portocale)
  • 1,5 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1,5 plicuri praf de copt

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare.

Se coc pentru 22-25 minute.
Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale.


Sucul pe care il punem in briose trebuie sa fie neindulcit (din comert, 100% portocale).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici