- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;
- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;
- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;
- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;
- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;
- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAu fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.
Bulion aromat cu ardeiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii