Briose cu portocale si alune

Postat pe: 25-12-2016
(0)

Ingrediente

3 ouă
200 g făină
150 g zahăr
80 g unt gras
coaja de la o portocală
piure de la o portocala
1 linguriță praf de copt
10 g nuci prăjite
100 g alune de pădure prăjite
un praf de sare
1 linguriță extract sau esență de vanilie

Mod de preparare

PREGĂTIRE

25min

GĂTIRE

35min

PORȚII

8 portii
- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;
- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;
- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;
- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;
- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;
- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose cu portocale si alune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose cu portocale si alune