Briose cu Capsuni si Arahide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Briose cu Capsuni si Arahide

Ingrediente

  • Briose:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • 125 g faina;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g arahide macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g capsuni
  • Decor:
  • 100 g capsuni + o lingura zahar;
  • 140 g de branza pufoasa cu smantana;
  • 4 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • un plic de zahar vanilat;
  • un plic de intaritor pentru frisca;
  • 12 jumatati de felii de capsuni;
  • ornamente colorate

Mod de preparare

Briose:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc.

Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si arahidele macinate si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule de silicon, alternativ cu laptele. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza capsunile spalate si taiate marunt. Aluatul se distribuie in 12 forme pentru briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Decor:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu o lingura de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa apoi la racit, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza branza cu zaharul pana cand cristalele de zahar sunt complet dizolvate.

se mixeaza, intr-un alt vas, frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca.

Se amesteca frisca batuta cu branza si capsunile, apoi se decoreaza briosele cu crema astfel obtinuta. Se pun feliutele de capsuna in varful brioselor si ornamentele colorate se presara peste crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Bucataras.RO

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai