Briose:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc.
Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si arahidele macinate si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule de silicon, alternativ cu laptele. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza capsunile spalate si taiate marunt. Aluatul se distribuie in 12 forme pentru briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.
Decor:
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu o lingura de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa apoi la racit, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie.
se mixeaza branza cu zaharul pana cand cristalele de zahar sunt complet dizolvate.
se mixeaza, intr-un alt vas, frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca.
Se amesteca frisca batuta cu branza si capsunile, apoi se decoreaza briosele cu crema astfel obtinuta. Se pun feliutele de capsuna in varful brioselor si ornamentele colorate se presara peste crema.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii