De ceva vreme imi era pofta de briose cu ciocolata, iar piticul meu vroia ceva cu branza - asa ca ne-am intalnit la mijloc;) -briose cu ciocolata si crema de branza, absolut delicioase, cu gust intens de ciocolata si deasupra, iarasi ciocolata, doar tot e luna iubirii. Nu va mai tin in suspans si va dau reteta, eu am facut o portie mare, dar pentru o tava de 12 briose injumatatiti cantitatile:
Preparare: Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, sarea. Cu un mixer, mixam bine ouale apoi adaugam laptele, uleiul, incorporam ingredientele uscate, apoi ciocolata topita si la urma apa fierbinte. Mixam pana totul este omogen. Separat intr-un bol amestecam crema de branza cu zaharul si oul pana amestecul devine cremos.
In tava speciala punem hartia de briose apoi cu o lingura mare le umplem pe jumatate cu amestecul de ciocolata apoi punem o lingurita cu amestecul de branza iar deasupra complectam cu aluatul de ciocolata pana la 3-4 mm de marginea de sus a hartiei. Le coacem la 180 grade timp de 20 minute, apoi le lasam sa se raceasca.
Cat briosele se racesc, pregatim toppingul: Batem frisca cu zaharul, adaugam crema de branza si ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul intr-un pos si dam la rece o jumatate de ora.
Cand briosele sunt reci le putem orna cu crema de ciocolata iar deasupra razuim carlionti de ciocolata.
Enjoy!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii