Briose Chocolate-cheese Supreme

Complexitate
redusa
Briose Chocolate-cheese Supreme

Ingrediente

  • Ingrediente (24 bucati) :
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/3 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1/3 cana apa fierbinte
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 125 gr crema de branza
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • Topping:
  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata topita
  • 2 lg zahar
  • ciocolata razuita

Mod de preparare

De ceva vreme imi era pofta de briose cu ciocolata, iar piticul meu vroia ceva cu branza - asa ca ne-am intalnit la mijloc;) -briose cu ciocolata si crema de branza, absolut delicioase, cu gust intens de ciocolata si deasupra, iarasi ciocolata, doar tot e luna iubirii. Nu va mai tin in suspans si va dau reteta, eu am facut o portie mare, dar pentru o tava de 12 briose injumatatiti cantitatile:


Preparare: Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, sarea. Cu un mixer, mixam bine ouale apoi adaugam laptele, uleiul, incorporam ingredientele uscate, apoi ciocolata topita si la urma apa fierbinte. Mixam pana totul este omogen. Separat intr-un bol amestecam crema de branza cu zaharul si oul pana amestecul devine cremos.

In tava speciala punem hartia de briose apoi cu o lingura mare le umplem pe jumatate cu amestecul de ciocolata apoi punem o lingurita cu amestecul de branza iar deasupra complectam cu aluatul de ciocolata pana la 3-4 mm de marginea de sus a hartiei. Le coacem la 180 grade timp de 20 minute, apoi le lasam sa se raceasca.

Cat briosele se racesc, pregatim toppingul: Batem frisca cu zaharul, adaugam crema de branza si ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul intr-un pos si dam la rece o jumatate de ora.

Cand briosele sunt reci le putem orna cu crema de ciocolata iar deasupra razuim carlionti de ciocolata.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti