Mod de preparare:
- Faina proaspat cernuta se amesteca cu praful de copt.
- Lamaia se spala, se rade marunt pe razatoare coaja acesteia si se stoarce sucul (indepartand eventualii samburi).
- Ouale se mixeaza cu zaharul, pana la topirea acestuia din urma si obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga uleiul treptat, avand grija ca acesta sa fie bine incorporat in amestec. Se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga iaurtul treptat si se mixeaza compozitia in continuare (la viteza inferioara a mixerului).
- Se adauga sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in amestec (evitand formarea cocoloaselor).
- Se adauga un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se imparte imaginar cantitatea de aluat in doua jumatati. Se adauga cacao uneia dintre cele doua parti si se mixeaza amestecul pana la omogenizarea compozitiei.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se aseaza in tava hartiutele pentru briose.
- Cele doua parti de aluat diferit colorate se aseaza simultan in fiecare hartiuta in parte.
- Briosele se coc timp de aproximativ 25 minute, la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului. Cand sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
- Se servesc cu sos de ciocolata.
Am gasit reteta acestor briose intr-o revista autohtona (2010). Reteta este extrem de simpla. In aproximativ 35 de minute aveti pe masa briose calde, dulci si pufoase.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii