Briose Bicolore

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose Bicolore

Ingrediente

  • pentru 16 briose:
  • - 2 oua
  • - 200 ml ulei de floarea soarelui
  • - 300 ml iaurt
  • - 400 g faina alba, proaspat cernuta
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 2 linguri cu cacao
  • - 1 lamaie
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

Mod de preparare:
- Faina proaspat cernuta se amesteca cu praful de copt.
- Lamaia se spala, se rade marunt pe razatoare coaja acesteia si se stoarce sucul (indepartand eventualii samburi).

- Ouale se mixeaza cu zaharul, pana la topirea acestuia din urma si obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga uleiul treptat, avand grija ca acesta sa fie bine incorporat in amestec. Se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga iaurtul treptat si se mixeaza compozitia in continuare (la viteza inferioara a mixerului).
- Se adauga sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in amestec (evitand formarea cocoloaselor).

- Se adauga un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se imparte imaginar cantitatea de aluat in doua jumatati. Se adauga cacao uneia dintre cele doua parti si se mixeaza amestecul pana la omogenizarea compozitiei.

- Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se aseaza in tava hartiutele pentru briose.
- Cele doua parti de aluat diferit colorate se aseaza simultan in fiecare hartiuta in parte.
- Briosele se coc timp de aproximativ 25 minute, la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului. Cand sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.

- Se servesc cu sos de ciocolata.
Am gasit reteta acestor briose intr-o revista autohtona (2010). Reteta este extrem de simpla. In aproximativ 35 de minute aveti pe masa briose calde, dulci si pufoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Banana Split
4
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa