Botosei de bebelus

Complexitate
redusa
Botosei de bebelus

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie

Mod de preparare

Va dau aici directii pentru o pereche de botosei. Din 12 muffins ies 4 perechi de botosei . Eu am facut doar doua perechi pentru ca nu am facut decat 6 muffins-uri. Mi-a mai ramas putin aluat de la un blat de tort si ca sa nu il arunc am decis sa fac si botoseii astia. Crema am facut de la o reteta alui Lory( frisca si ciocolata topita) .

Deci 3 muffins se pun pe o tava. Unul din muffins se taie pe din doua si se aseaza in fata celor doua muffinsuri ramase intregi. Cele doua intregi se taie si ele in doua , se ung cu crema de ciocolata si se lipesc la loc. Apoi , tot cu crema de ciocolata, se ung pe exterior si se lipeste partea taiata( subtire) de muffinsul ramas intreg. Se imbraca apoi cu frisca si se lipeste peste frisca nuca de cocos cu fulgi mari. Din bomboane jeleu se fac doua snururi care se inoada ca o funtita si se ataseaza pe botosei. Daca vreti botosei colorati ( roz la fetite si bleo la baietei) se pune cocosul in pungi de plastic se pun citeva picaturi de culoare ( care doriti) in punga , se scutura bine de tot ca sa se acopere peste tot nuca de cocos. Cu fulgii astfel colorati se orneaza botoseii. Pofta buna

pentru prepararea pandispanului , separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 200 gr zahar , biicarbonatul stins cu suc de lamaie si putina apa ( din cele 10 linguri). Sparat albusurile se bat spuma tare de tot cu cele 50 gr zahar si se lasa deoparte ptr citeva minute pana se amesteca ( intercalat) faina si apa cu galbenusurile. Apoiu se adauga albusurile , se amesteca cele doua compozitii cu atentie, de sus in jos, sa nu spargem albusul prea tare , se aseaza apoi in formele de mufins unse si fainate. Se coc muffinsurile la temp. medie . Se racesc si s trece apoi la umplere si decorare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie