Botosei de bebelus

Complexitate
redusa
Botosei de bebelus

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie

Mod de preparare

Va dau aici directii pentru o pereche de botosei. Din 12 muffins ies 4 perechi de botosei . Eu am facut doar doua perechi pentru ca nu am facut decat 6 muffins-uri. Mi-a mai ramas putin aluat de la un blat de tort si ca sa nu il arunc am decis sa fac si botoseii astia. Crema am facut de la o reteta alui Lory( frisca si ciocolata topita) .

Deci 3 muffins se pun pe o tava. Unul din muffins se taie pe din doua si se aseaza in fata celor doua muffinsuri ramase intregi. Cele doua intregi se taie si ele in doua , se ung cu crema de ciocolata si se lipesc la loc. Apoi , tot cu crema de ciocolata, se ung pe exterior si se lipeste partea taiata( subtire) de muffinsul ramas intreg. Se imbraca apoi cu frisca si se lipeste peste frisca nuca de cocos cu fulgi mari. Din bomboane jeleu se fac doua snururi care se inoada ca o funtita si se ataseaza pe botosei. Daca vreti botosei colorati ( roz la fetite si bleo la baietei) se pune cocosul in pungi de plastic se pun citeva picaturi de culoare ( care doriti) in punga , se scutura bine de tot ca sa se acopere peste tot nuca de cocos. Cu fulgii astfel colorati se orneaza botoseii. Pofta buna

pentru prepararea pandispanului , separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 200 gr zahar , biicarbonatul stins cu suc de lamaie si putina apa ( din cele 10 linguri). Sparat albusurile se bat spuma tare de tot cu cele 50 gr zahar si se lasa deoparte ptr citeva minute pana se amesteca ( intercalat) faina si apa cu galbenusurile. Apoiu se adauga albusurile , se amesteca cele doua compozitii cu atentie, de sus in jos, sa nu spargem albusul prea tare , se aseaza apoi in formele de mufins unse si fainate. Se coc muffinsurile la temp. medie . Se racesc si s trece apoi la umplere si decorare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

Andra Mihail are rețeta perfectă de plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar. Iese crocantă, aromată și gata...

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala