Botosei de bebelus

Complexitate
redusa
Botosei de bebelus

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie

Mod de preparare

Va dau aici directii pentru o pereche de botosei. Din 12 muffins ies 4 perechi de botosei . Eu am facut doar doua perechi pentru ca nu am facut decat 6 muffins-uri. Mi-a mai ramas putin aluat de la un blat de tort si ca sa nu il arunc am decis sa fac si botoseii astia. Crema am facut de la o reteta alui Lory( frisca si ciocolata topita) .

Deci 3 muffins se pun pe o tava. Unul din muffins se taie pe din doua si se aseaza in fata celor doua muffinsuri ramase intregi. Cele doua intregi se taie si ele in doua , se ung cu crema de ciocolata si se lipesc la loc. Apoi , tot cu crema de ciocolata, se ung pe exterior si se lipeste partea taiata( subtire) de muffinsul ramas intreg. Se imbraca apoi cu frisca si se lipeste peste frisca nuca de cocos cu fulgi mari. Din bomboane jeleu se fac doua snururi care se inoada ca o funtita si se ataseaza pe botosei. Daca vreti botosei colorati ( roz la fetite si bleo la baietei) se pune cocosul in pungi de plastic se pun citeva picaturi de culoare ( care doriti) in punga , se scutura bine de tot ca sa se acopere peste tot nuca de cocos. Cu fulgii astfel colorati se orneaza botoseii. Pofta buna

pentru prepararea pandispanului , separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 200 gr zahar , biicarbonatul stins cu suc de lamaie si putina apa ( din cele 10 linguri). Sparat albusurile se bat spuma tare de tot cu cele 50 gr zahar si se lasa deoparte ptr citeva minute pana se amesteca ( intercalat) faina si apa cu galbenusurile. Apoiu se adauga albusurile , se amesteca cele doua compozitii cu atentie, de sus in jos, sa nu spargem albusul prea tare , se aseaza apoi in formele de mufins unse si fainate. Se coc muffinsurile la temp. medie . Se racesc si s trece apoi la umplere si decorare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola