Bomboane din dovleac

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Bomboane din dovleac

Ingrediente

  • - 350 gr dovleac copt
  • - 100 gr faina migdale/cocos (pot fi fulgi de cocos)
  • - 50 gr zahar cocos / miere
  • - 150 gr unt de cocos (3 linguri )
  • - 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • - 100 gr unt de cocos
  • - 1 lingura cacao

Mod de preparare

Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit.
Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara.
Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena.
Luam cu lingurita si formam bomboane.
Punem bomboanele la racit in frigider si le vom orna cu o glazura.
Glazura: 100 gr unt de cocos si 1 lingura cacao.
Am incalzit untul de cocos, pana cand a devenit lichid si l-am amestecat cu cacao.

Eu am folosit resturile de migdale ramase de la prepararea laptelui .


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate