Bomboane din dovleac

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Bomboane din dovleac

Ingrediente

  • - 350 gr dovleac copt
  • - 100 gr faina migdale/cocos (pot fi fulgi de cocos)
  • - 50 gr zahar cocos / miere
  • - 150 gr unt de cocos (3 linguri )
  • - 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • - 100 gr unt de cocos
  • - 1 lingura cacao

Mod de preparare

Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit.
Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara.
Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena.
Luam cu lingurita si formam bomboane.
Punem bomboanele la racit in frigider si le vom orna cu o glazura.
Glazura: 100 gr unt de cocos si 1 lingura cacao.
Am incalzit untul de cocos, pana cand a devenit lichid si l-am amestecat cu cacao.

Eu am folosit resturile de migdale ramase de la prepararea laptelui .


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa