Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 kg gutui
400 g zahar
zeama de la o lamaie
nuci pisate un pumn bun
cuisoare praf dupa gust

Mod de preparare

Se culeg si se spala gutuile. Se taie in patru si se pun la fiert in apa cat sa le cuprinda. Se poate adauga si cateva mere cretesti.

Se lasa sa fierba pana se inmoaie astefel incat sa le patrunda bine furculita. Se trec prin sita, se paseaza. La fiecare 1 kg de gutui fierte (ce rezulta dupa pasirare) se adauga zaharul (400 g) precum si zeama de lamaie.

Se pun din nou la fiert, se amesteca mereu si se tin pe foc pana se leaga. Se adauga nucile tocate si se mai fierbe putin. Cand este bine legat, se rastoarna pe un fund de lemn udat bine, se intinde cu un cutit, intr-un strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si la loc uscat, bine ventilat se se usuce. Cand s-a uscat, se taie romburi, se pudreaza cu zahar praf si se pastreaza in cutii de tabla mai multe vreme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag)