Se culeg si se spala gutuile. Se taie in patru si se pun la fiert in apa cat sa le cuprinda. Se poate adauga si cateva mere cretesti.
Se lasa sa fierba pana se inmoaie astefel incat sa le patrunda bine furculita. Se trec prin sita, se paseaza. La fiecare 1 kg de gutui fierte (ce rezulta dupa pasirare) se adauga zaharul (400 g) precum si zeama de lamaie.
Se pun din nou la fiert, se amesteca mereu si se tin pe foc pana se leaga. Se adauga nucile tocate si se mai fierbe putin. Cand este bine legat, se rastoarna pe un fund de lemn udat bine, se intinde cu un cutit, intr-un strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si la loc uscat, bine ventilat se se usuce. Cand s-a uscat, se taie romburi, se pudreaza cu zahar praf si se pastreaza in cutii de tabla mai multe vreme.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraChiar inainte sa inceapa postul, am primit o bucata de carne de oaie. Eu nu mananc deloc, ai mei o data, de doua ori pe an sa...
Carne de oaie cu legume la cuptorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii