Boema (de Post)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Boema (de Post)

Ingrediente

  • Blat:
  • 75 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem prune
  • 100 g nuci macinate
  • o lg rasa de bicarbonat
  • 2 cani faina
  • Crema:
  • 200g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr Oetker)
  • Sirop:
  • 250g zahar
  • 400ml apa
  • 3lg cacao
  • 50g margarina
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 300ml frisca
  • ciocolata

Mod de preparare

Blat:
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.

Crema:
Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.

Glazura:
Se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul:
Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.

Décor:
Frisca se spumeaza

Asamblare:
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.

Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.

Optional se rade sau se face gratar de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Ficatei in sos de ceapa
Bucataras.RO

Ficatei in sos de ceapa

Un pranz rapid si bun pentru iubitorii ficateilor de pui!

Ficatei in sos de ceapa
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui