Cum se fierbe porumbul cand vrei sa fie un desert simplu, cu gust de copilarie.
Deci, boabele se indeparteaza de pe stiuleti, se spala bine de tot si se pun intr-un vas cu apa peste noapte.
Se inderateaza de pe suprafata apei toate urmele de impuritati a[parute dupa inmuiere. a doua zi se pun intr-un vas mai mare se acopere cu apa, sa treaca cu 4 palmi bune peste si se pun la fiert pentru aproximativ doua ore.
Daca se foloseste oala minune (kukta) atunci timpul de fierbere se reduce la jumatate). Porumbul se fierbe la foc mic si in ultimele 10 minute de fierbere se adauga un praf de sare si putin zahar. Boabele sant fierte cand sant "inflorite".
Se serveste in cupe cu zahar sau miere dupa gust. Unora le place sa il serveasca cu unt topit si cu sare. Eu il prefer cu miere de albine si cu nuci deasupra dar uneori imi facea placere sa mananc si cu sare. Cand se amesteca cu miere/zahar, sucul scurs din boabe se poate bea ... e tare bun.
Nu e un desert complicat, nu e sofisticat, dar e tocmai bun in zilele de post de peste an. Pentru cei carora le place porumbul fiert, spun eu ca este bine venit si in anotimpul rece nu numai in perioada verii si a toamnei.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii