Se face un aluat amestecand untul sau margarina cu zaharul si vanilia, pana devin cremoase, se adauga pe rand ouale, si coaja de lamaie,, se dizolva praful de copt in putina apa si se incorporeaza cu faina treptat. Se fixeaza la masina de tocat forma speciala, se trece aluatul prin masina de tocat, fragmentandu-l din 7 in 7 cm, se aseaza piscoturile in tava cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 30-35 minute.
Va amintiti de biscuitii facuti cu ajutorul masinii de tocat, cu aroma de vanilie si coaja de lamaie sau portocala pe care ii faceau bunicile si mamele noastre pe vremea comunismului?? Ce buni mai erau, caci nu aveam asa multe oferte in rafturile magazinelor ca acum.
* depinde si de faina, sa iasa un aluat bun de dat prin masina de tocat, nici prea tare caci se sfarma)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii