Biscuiti prajiti-Banane prajite

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Biscuiti prajiti-Banane prajite

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu
  • cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde,pana iese o coca tare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-o cana punem bicarbonatul si cateva picaturi de lamaie sau otet si amestecam bine pentru a se topi bicarbonatul. Separat, intr-un castron mai mare adaugam cele trei oua,laptele,uleiul,coaja rasa de lamaie,esenta,bicarbonatul stins,praful de sare si mixam bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul. Am folosit bicarbonat de amoniu deoarece biscuitii ies mai fragezi, pe cand daca folosim bicarbonat de sodiu acestia ies mai inecaciosi. Cand zaharul s-a topit,adaugam treptat faina si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios, cat sa mearga dat prin masina de tocat. Pentru modelarea biscuitilor fie atasam la masina de tocat dispozitivul pentru biscuiti, fie formam un snur lung de grosimea unui deget si taiem biscuitii de circa 10 cm lungime. Eu am atasat acel dispozitiv de modelat biscuitii la masina de tocat. Punem aluat in masina si modelam biscuitii.

Intr-o cratita sau in cazul meu un tuci mai mic de fonta punem o cantitate generoasa de ulei si punem la incalzit. Vom pune biscuitii la prajit doar in momentul in care uleiul este foarte bine incins. Nu vom pune foarte multi biscuiti la prajit, deoarece ei vor creste si se vor crapa. Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi scoatem pe servetele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.Cat sunt inca calzi,biscuitii se pudreaza cu zahar pudra. Sigur cine doreste poate servi biscuitii simplii, nepudrati. Insa orice varianta am alege sunt o bunatate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu caise
Bucataras.RO

Cheesecake fara coacere cu caise

Aceasta varianta de vara, simpla si acesibila pentru toata lumea. Folositi fructele preferate sau pe cele care le aveti...

Cheesecake fara coacere cu caise
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala