Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului, se adauga faina si se amesteca cu paleta sau la un robot pana la omogenizare; se pune peste aluat o folie de aluminu si se da la frigider pentru o ora, cam asa cat sa se intareasca aluatul.
Se pune aluatul pe masa de lucru si se face o foaie din care se decupeaza biscuiti sub forma rotunda sau orice va doriti, eu am facut inimioare deoarece doresc sa sarbatoresc ziua iubirii.
Se pune hartie cerata in tava si biscuitii peste hartie, se dau la cuptor, la foc potrivit pentru circa 15-20 minute. Se scot si se pot servi asa simpli, dar se pot umple cu dulceata de trandafiri.
Sa aveti pofta, dragilor si nu uitati ca iubirea este in fiecare din noi!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii