Biscuiti Fragezi si Pufosi, cu Ciocolata

Postat pe: 24-09-2012
(2)

Ingrediente

3/4 cup de unt (~ 160 gr)
3/4 cup zahar brun (~100 gr)
1 ou
2 lingurite de esenta de vanilie (aici se pot modifica aromele)
2 cups de faina (~ 300 gr)
1 lingurita de bicarbonat
un praf de sare
1 cup cipsuri de ciocolata (~ 150 gr)

Mod de preparare

Cuptorul se preancalzeste la 350F (180C). Se cantaresc toate ingredientele si se pun la indemana.
Intr-un vas se amesteca impreuna untul care trebuie sa fie ceva mai moale si zaharul brun pana devine o crema pufoasa.

Se aduna de pe marginile vasului crema apoi se adauga oul si vanilia (sau ce folositi) si se amesteca in continuare. Apoi se amesteca in compozitia de mai sus faina, sarea, bicarbonatul si cipsurile de ciocolata. Se omogenizeaza bine.

Pe o tava se aranjeaza bilute mici din aluat (se aplatizeaza usor cu o furculita). Se introduc la cuptorul cald si se coc 8-10 minute sau pana prind pe margine o usoara culoare maronie. Nu se lasa mai mult in cuptor pentru ca se vor usca prea tare.

Se lasa sa se racoreasca in tava pentru 5 minute dupa care se scot pe un gratar pentru a termina procesul de racire. Se servesc simplu sau langa un pahar cu lapte, o cescuta cu cafea sau un ceai.
Sant deliciosi, se topesc efectiv in gura.

Daca folositi coaja de lamaie / portocala sau scortisoara si cuisoare in aluat, atunci trebuie cumva sa suplimentati cele 2 lingurite de lichid din reteta initiala (aroma de vanilie) cu o aroma lichida care va place pe langa cele solida care le folositi

Sunt niste biscuiti pufosi, fragezi, buni pentru un snack sau pentru o ujina usoara la scoala, pentru un pachetel de ceva dulce la un drum ceva mai lungut sau chiar pusi la pungulita si luati in parc cand mergem la plimbare sau, de ce nu, dupa scoala ceva usor in stomacel pana vine acasa mamica sau taticul si incalzeste mancarica .... sper sa va placa si sa ii pregatiti, sant sigura ca le va place copiilor.

Este o reteta versatila, in sensul ca lasa loc imaginatiei in ceia ce priveste gustul. Noi am folosit vanilie dar foarte bine se poate folosi scortisoara si cuisoare, coaja de lamaie sau de portocala, esenta de migdale sau orice alta aroma place mai mult. Gustul se va modifica in functie de aroma folosita iar textura va ramane la fel de frageda.

Se pot pregati doua portii de biscuiti si duce la gradinita/scoala atunci cand este cate o zi de nastere, o sarbatoare etc .... au priza la copii biscuitii astia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Biscuiti Fragezi si Pufosi, cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  24.09.2012 23:56:45

Multumesc draga mea Antonia...pupici si ...sant sigura ca au sa placa si celui mic al tau...pupici si o noapte buna sa ai

antoniah
•  24.09.2012 22:20:49

Biscuiti de nota ZECE! Felicitari pentru pregatire si pentru postare!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Biscuiti Fragezi si Pufosi, cu Ciocolata