Cuptorul se preancalzeste la 350F (180C). Se cantaresc toate ingredientele si se pun la indemana.
Intr-un vas se amesteca impreuna untul care trebuie sa fie ceva mai moale si zaharul brun pana devine o crema pufoasa.
Se aduna de pe marginile vasului crema apoi se adauga oul si vanilia (sau ce folositi) si se amesteca in continuare. Apoi se amesteca in compozitia de mai sus faina, sarea, bicarbonatul si cipsurile de ciocolata. Se omogenizeaza bine.
Pe o tava se aranjeaza bilute mici din aluat (se aplatizeaza usor cu o furculita). Se introduc la cuptorul cald si se coc 8-10 minute sau pana prind pe margine o usoara culoare maronie. Nu se lasa mai mult in cuptor pentru ca se vor usca prea tare.
Se lasa sa se racoreasca in tava pentru 5 minute dupa care se scot pe un gratar pentru a termina procesul de racire. Se servesc simplu sau langa un pahar cu lapte, o cescuta cu cafea sau un ceai.
Sant deliciosi, se topesc efectiv in gura.
Daca folositi coaja de lamaie / portocala sau scortisoara si cuisoare in aluat, atunci trebuie cumva sa suplimentati cele 2 lingurite de lichid din reteta initiala (aroma de vanilie) cu o aroma lichida care va place pe langa cele solida care le folositi
Sunt niste biscuiti pufosi, fragezi, buni pentru un snack sau pentru o ujina usoara la scoala, pentru un pachetel de ceva dulce la un drum ceva mai lungut sau chiar pusi la pungulita si luati in parc cand mergem la plimbare sau, de ce nu, dupa scoala ceva usor in stomacel pana vine acasa mamica sau taticul si incalzeste mancarica .... sper sa va placa si sa ii pregatiti, sant sigura ca le va place copiilor.
Este o reteta versatila, in sensul ca lasa loc imaginatiei in ceia ce priveste gustul. Noi am folosit vanilie dar foarte bine se poate folosi scortisoara si cuisoare, coaja de lamaie sau de portocala, esenta de migdale sau orice alta aroma place mai mult. Gustul se va modifica in functie de aroma folosita iar textura va ramane la fel de frageda.
Se pot pregati doua portii de biscuiti si duce la gradinita/scoala atunci cand este cate o zi de nastere, o sarbatoare etc .... au priza la copii biscuitii astia.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii