Biscuiti (Fara Oua)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti (Fara Oua)

Ingrediente

  • - 100 g faina alba proaspat cernuta
  • - 30 g faina de malai
  • - 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei
  • - 60 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar)
  • - 1 lingurita cu esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c (este foarte importanta pastrarea corespunzatoare a temperaturii mentionate deoarece biscuitii de aplatizeaza prea mult in perioada coacerii daca temperatura cuptorului este mai mare decat cea indicata).

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.

- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.

- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).

- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.

- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
Ingredientele mentionate anterior sunt necesare pentru aproximativ 22-24 biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie