Biscuiti (Fara Oua)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti (Fara Oua)

Ingrediente

  • - 100 g faina alba proaspat cernuta
  • - 30 g faina de malai
  • - 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei
  • - 60 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar)
  • - 1 lingurita cu esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c (este foarte importanta pastrarea corespunzatoare a temperaturii mentionate deoarece biscuitii de aplatizeaza prea mult in perioada coacerii daca temperatura cuptorului este mai mare decat cea indicata).

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.

- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.

- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).

- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.

- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
Ingredientele mentionate anterior sunt necesare pentru aproximativ 22-24 biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ficatei de pui cu sos si piure
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu sos si piure

Va plac ficateii? Daca da, iata o reteta rapida si tare gustoasa pentru masa de pranz sau pentru cina!

Ficatei de pui cu sos si piure
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel