Pentru alternativa cu cacao se inlocuieste 50 g faina cu 50 g cacao.
Pentru biscuiti aromati cu lamaie sau portocala se pune coaja de lamaie sau portocala.
Pentru biscuiti cu vanilie se pun semintele de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie.
Preparare:
Se amesteca zaharul pudra cu margarina sau untul cu un robot sau intr-un castron cu o paleta se pun si aromele daca este cazul.
Dupa care se adauga oul batut si faina, se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece in frigider pentru 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180°.
Se intinde aluatul si se taie dupa forma dorita.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge putin cu ulei, se pun biscuitii si se coc la 180° pentru 8-10 min pana sunt un pic aurii. Se lasa la racit si se glaseaza dupa imaginatie.
Glazura se pregateste in acest mod: se amesteca albusul usor batut cu zaharul pudra si colorantul daca se doreste. Se pune in sac a poche si se decoreaza biscuitii.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii