Se mixeaza bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa si un varf de sare. Se adauga fainele si se lucreaza aluatul cu mana. Daca este prea tare adaugati putin lapte. Se acopera aluatul cu o folie si se pune la rece in frigider, circa o ora.
Se pune faina pe planseta si se intinde aluatul cu facaletul, in foaie de circa 1 cm groasa. Se taie forma pe care o doriti de biscuiti. Se pun pe tava captusita cu hartie de cuptor. Daca vreti se uda putin cu lapte si se presara deasupra cu cocos ras.
Se coc in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de circa 180°, circa 10 minute, pana devin aurii. Cand sunt gata, se racesc si se pudreaza.
Se pot conserva mai mult timp intr-o cutie ermetica. Cu acest aluat se poate face si o tarta... de exemplu.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii