Biscuiti cu bezea si lamaie

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu bezea si lamaie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cocos
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Bezea:
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa facem biscuitii, ne apucam sa preparam bezeaua. Punem albusurile intr-un vas, adaugam praful de sare si mixam pana nu mai cade de pe paletele mixerului. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa de lucrau pe care am pudrat-o cu faina. Il framantam putin, iar apoi il intindem cu sucitorul. Decupam biscuitii cu o forma dreptunghiulara. Eu i-am decupat cu un cutit, deoarece nu am avut forma dreptunghiulara. Asezam biscuitii intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Punem bezeaua intr-un pos si incepem sa ii ornam. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140 de grade C, pentru 20-25 de minute. Eu i-am copt la treapta a doua, pe parcursul coacerii, am folosit treapta 1 si jumatate, iar spre final am tinut usa aragazului intredeschisa. Trebuie sa verificati mereu biscuitii ca sa nu se arda si pentru ca bezeaua sa se faca. Sunt deliciosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert dulceata de afine
Bucataras.RO

Desert dulceata de afine

E sezonul fructelor de padure si trebuie sa profitam de ele pentru ca sunt atat de bune, iar dulceata merge grozav langa...

Desert dulceata de afine
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia