Biscuiti cu bezea si lamaie

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu bezea si lamaie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cocos
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Bezea:
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa facem biscuitii, ne apucam sa preparam bezeaua. Punem albusurile intr-un vas, adaugam praful de sare si mixam pana nu mai cade de pe paletele mixerului. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa de lucrau pe care am pudrat-o cu faina. Il framantam putin, iar apoi il intindem cu sucitorul. Decupam biscuitii cu o forma dreptunghiulara. Eu i-am decupat cu un cutit, deoarece nu am avut forma dreptunghiulara. Asezam biscuitii intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Punem bezeaua intr-un pos si incepem sa ii ornam. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140 de grade C, pentru 20-25 de minute. Eu i-am copt la treapta a doua, pe parcursul coacerii, am folosit treapta 1 si jumatate, iar spre final am tinut usa aragazului intredeschisa. Trebuie sa verificati mereu biscuitii ca sa nu se arda si pentru ca bezeaua sa se faca. Sunt deliciosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
4
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Fudulii de curcan cu praz
Bucataras.RO

Fudulii de curcan cu praz

Pentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor

Fudulii de curcan cu praz
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala