Biscuiti cu bezea si lamaie

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu bezea si lamaie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cocos
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Bezea:
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa facem biscuitii, ne apucam sa preparam bezeaua. Punem albusurile intr-un vas, adaugam praful de sare si mixam pana nu mai cade de pe paletele mixerului. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa de lucrau pe care am pudrat-o cu faina. Il framantam putin, iar apoi il intindem cu sucitorul. Decupam biscuitii cu o forma dreptunghiulara. Eu i-am decupat cu un cutit, deoarece nu am avut forma dreptunghiulara. Asezam biscuitii intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Punem bezeaua intr-un pos si incepem sa ii ornam. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140 de grade C, pentru 20-25 de minute. Eu i-am copt la treapta a doua, pe parcursul coacerii, am folosit treapta 1 si jumatate, iar spre final am tinut usa aragazului intredeschisa. Trebuie sa verificati mereu biscuitii ca sa nu se arda si pentru ca bezeaua sa se faca. Sunt deliciosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Bucataras.RO

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales...

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat