Biscuiti `amprente` cu Nuci

Complexitate
redusa
Biscuiti `amprente` cu Nuci

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 6 linguri cu varf de zahar brun din cel mai umed putin
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie (eu am pus de lamaie)
  • 250 g faina
  • un praf de sar
  • albusurile de oua usor batute
  • 10 linguri de nuca pisata
  • gem/peltea/jeleu dupa preferinta (eu am folosit peltea de gutui)

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul brun pana devine spumos. Se adauga pe rand cele 2 galbenusuri si esenta. Faina se amesteca cu sarea si treptat se adauga la untul frecat.

Din aluatul obtinut, se formeaza bilute, care se tavalesc prin albusul de oua usor batut, dupa care se tavalesc prin nuca pisata. Se aranjeaza pe o tava si cu ajutorul degetului se face o gaura la mijlocul lor. Eu am facut bilute mai mici si am folosit o coada de lingura de lemn pentru a forma golul din mijloc. In faza asta se congeleaza.

Daca ii coaceti imediat atunci acuma ii umpleti cu gemul preferat, in cazul meu peltea de gutui, si se coc la foc potrivit cam 20 de minute.

Eu am congelat biscuitii astia saptamana trecuta si azi i-am copt. In momentul in care se scot din congelator, se umple golul din mijloc cu gem, se dau la cuptor asa cum sant, nu se decongeleaza. Se coc la foc potrivit.

Daca folositi peltea, atunci ea va fi absorbita de aluat in timpul coptului. Dupa ce s-au copt biscuitii, se scot, se aranjeaza pe un platou apoi se umple din nou cu peltea.

Se pudreaza cu zahar praf sau zahar vanilat si enjoy!
Se topesc in gura, asa sant de fragezi biscuitii astia

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici