Bilute Bicolore

Complexitate
redusa
Bilute Bicolore

Ingrediente

  • Pentru compozitia alba
  • -1 albus
  • -200 g zahar pudra
  • -120 g nuca de cocos, deshidratata
  • -in plus 1 albus, daca este cazul
  • Pentru compozitia maro
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -4 linguri zahar pudra
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -2 galbenusuri
  • -1 albus
  • -3 linguri cu varf cacao, cernuta
  • -400 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • Pentru finisat: fulgi de nuca de cocos / cacao pudra / ciocolata topita

Mod de preparare

Pentru compozitia alba
Bateti spuma albusul. Adaugati zaharul pudra si fulgii de cocos. Dupa caz, daca compozitia nu se leaga, adaugati inca 1 albus batut spuma.
Modelati bilute mici de marimea unei corcoduse si lasati in asteptare.

Pentru compozitia maro
Frecati untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos si zaharul este topit.
Adaugati galbenusurile, 1 albus, cacao cernuta si omogenizati bine.
La sfarsit, inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Din compozitia obtinuta modelati bile putin mai mari decat o nuca.
Aplatizati-le, puneti la mijloc cate o biluta din compozitia cu cocos si refaceti biluta de cacao. Neteziti bine suprafata, deoarece la coacere se umfla si se pot crapa.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade.
Lasati sa se racesca pe un gratar.

Puteti servi simple sau presarate cu nuca de cocos / cacao ori ornate cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti