Bilute Bicolore

Complexitate
redusa
Bilute Bicolore

Ingrediente

  • Pentru compozitia alba
  • -1 albus
  • -200 g zahar pudra
  • -120 g nuca de cocos, deshidratata
  • -in plus 1 albus, daca este cazul
  • Pentru compozitia maro
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -4 linguri zahar pudra
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -2 galbenusuri
  • -1 albus
  • -3 linguri cu varf cacao, cernuta
  • -400 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • Pentru finisat: fulgi de nuca de cocos / cacao pudra / ciocolata topita

Mod de preparare

Pentru compozitia alba
Bateti spuma albusul. Adaugati zaharul pudra si fulgii de cocos. Dupa caz, daca compozitia nu se leaga, adaugati inca 1 albus batut spuma.
Modelati bilute mici de marimea unei corcoduse si lasati in asteptare.

Pentru compozitia maro
Frecati untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos si zaharul este topit.
Adaugati galbenusurile, 1 albus, cacao cernuta si omogenizati bine.
La sfarsit, inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Din compozitia obtinuta modelati bile putin mai mari decat o nuca.
Aplatizati-le, puneti la mijloc cate o biluta din compozitia cu cocos si refaceti biluta de cacao. Neteziti bine suprafata, deoarece la coacere se umfla si se pot crapa.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade.
Lasati sa se racesca pe un gratar.

Puteti servi simple sau presarate cu nuca de cocos / cacao ori ornate cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.