Pentru compozitia alba
Bateti spuma albusul. Adaugati zaharul pudra si fulgii de cocos. Dupa caz, daca compozitia nu se leaga, adaugati inca 1 albus batut spuma.
Modelati bilute mici de marimea unei corcoduse si lasati in asteptare.
Pentru compozitia maro
Frecati untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos si zaharul este topit.
Adaugati galbenusurile, 1 albus, cacao cernuta si omogenizati bine.
La sfarsit, inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Din compozitia obtinuta modelati bile putin mai mari decat o nuca.
Aplatizati-le, puneti la mijloc cate o biluta din compozitia cu cocos si refaceti biluta de cacao. Neteziti bine suprafata, deoarece la coacere se umfla si se pot crapa.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade.
Lasati sa se racesca pe un gratar.
Puteti servi simple sau presarate cu nuca de cocos / cacao ori ornate cu ciocolata.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii