Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, dupa care se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intre timp se amesteca 30 gr de unt moale, 70 gr de zahar, faina, sarea si oul cu drojdia dizolvata si se framanta pana cand se obtine o pasta omogena. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc caldut timp de o ora.
Intre timp se spala prunele, se taia pe jmatate si se scot samburii. Se fierb in 150ml de apa si 60 gr de miere timp de 7-10 minute la foc mediu pana cand sunt moi. Se lasa la racit.
Dupa ce a crescut, coca se framanta din nou, se taie in 8 parti egale care se turtesc. In centrul fiecareia se pune o lingura de prune si se formeaza o bila.
Intr-o tava tapetata cu unt se pun bilele lipite si se lasa la odihnit timp de 15 minute acoperit.
Smantana se amesteca cu 2 lingurite de zahar. Cu jumatate din aceasta compozitie se ung bilele. Se da totul la cuptor (preincalzit) timp de 25-30 minute la 200 grade. Dupa 15 minute de coacere se ung cu restul de compozitie.
Zaharul restant se amesteca cu scortisoara si se pudreaza bilele.
Se pot servi reci sau calde.
376 kcal/1576 kj
7 gr proteine
8 gr lipide
66 gr carbohidrati
pentru a vedea reteta video : https://www.youtube.com/watch?v=ks98UxvGPKM
Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii