Bile Umplute cu Prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 ml lapte semidegresat
  • 05 gr de drojdie
  • 125 gr zahar
  • 40 gr unt
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 750 gr de prune
  • 60 gr de miere de flori
  • 50 gr smantana
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, dupa care se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intre timp se amesteca 30 gr de unt moale, 70 gr de zahar, faina, sarea si oul cu drojdia dizolvata si se framanta pana cand se obtine o pasta omogena. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc caldut timp de o ora.

Intre timp se spala prunele, se taia pe jmatate si se scot samburii. Se fierb in 150ml de apa si 60 gr de miere timp de 7-10 minute la foc mediu pana cand sunt moi. Se lasa la racit.
Dupa ce a crescut, coca se framanta din nou, se taie in 8 parti egale care se turtesc. In centrul fiecareia se pune o lingura de prune si se formeaza o bila.

Intr-o tava tapetata cu unt se pun bilele lipite si se lasa la odihnit timp de 15 minute acoperit.

Smantana se amesteca cu 2 lingurite de zahar. Cu jumatate din aceasta compozitie se ung bilele. Se da totul la cuptor (preincalzit) timp de 25-30 minute la 200 grade. Dupa 15 minute de coacere se ung cu restul de compozitie.

Zaharul restant se amesteca cu scortisoara si se pudreaza bilele.
Se pot servi reci sau calde.
376 kcal/1576 kj
7 gr proteine
8 gr lipide
66 gr carbohidrati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie