Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, dupa care se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intre timp se amesteca 30 gr de unt moale, 70 gr de zahar, faina, sarea si oul cu drojdia dizolvata si se framanta pana cand se obtine o pasta omogena. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc caldut timp de o ora.
Intre timp se spala prunele, se taia pe jmatate si se scot samburii. Se fierb in 150ml de apa si 60 gr de miere timp de 7-10 minute la foc mediu pana cand sunt moi. Se lasa la racit.
Dupa ce a crescut, coca se framanta din nou, se taie in 8 parti egale care se turtesc. In centrul fiecareia se pune o lingura de prune si se formeaza o bila.
Intr-o tava tapetata cu unt se pun bilele lipite si se lasa la odihnit timp de 15 minute acoperit.
Smantana se amesteca cu 2 lingurite de zahar. Cu jumatate din aceasta compozitie se ung bilele. Se da totul la cuptor (preincalzit) timp de 25-30 minute la 200 grade. Dupa 15 minute de coacere se ung cu restul de compozitie.
Zaharul restant se amesteca cu scortisoara si se pudreaza bilele.
Se pot servi reci sau calde.
376 kcal/1576 kj
7 gr proteine
8 gr lipide
66 gr carbohidrati
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii