Bile Umplute cu Prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 ml lapte semidegresat
  • 05 gr de drojdie
  • 125 gr zahar
  • 40 gr unt
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 750 gr de prune
  • 60 gr de miere de flori
  • 50 gr smantana
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, dupa care se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intre timp se amesteca 30 gr de unt moale, 70 gr de zahar, faina, sarea si oul cu drojdia dizolvata si se framanta pana cand se obtine o pasta omogena. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc caldut timp de o ora.

Intre timp se spala prunele, se taia pe jmatate si se scot samburii. Se fierb in 150ml de apa si 60 gr de miere timp de 7-10 minute la foc mediu pana cand sunt moi. Se lasa la racit.
Dupa ce a crescut, coca se framanta din nou, se taie in 8 parti egale care se turtesc. In centrul fiecareia se pune o lingura de prune si se formeaza o bila.

Intr-o tava tapetata cu unt se pun bilele lipite si se lasa la odihnit timp de 15 minute acoperit.

Smantana se amesteca cu 2 lingurite de zahar. Cu jumatate din aceasta compozitie se ung bilele. Se da totul la cuptor (preincalzit) timp de 25-30 minute la 200 grade. Dupa 15 minute de coacere se ung cu restul de compozitie.

Zaharul restant se amesteca cu scortisoara si se pudreaza bilele.
Se pot servi reci sau calde.
376 kcal/1576 kj
7 gr proteine
8 gr lipide
66 gr carbohidrati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti