Albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, se adauga zeama de lamaie, 150-200 g zahar si doua-trei linguri de apa rece. Optional se poate imparti cantitatea in 2 jumatati in care se va adauga colorant alimentar de 2 culori diferite, sau o lingura de cacao.
Tava de copt se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unei linguri se pune albusul de ou batut cu zahar (bezeaua). Intre bezele se lasa 2-3 centimetri spatiu pentru ca acestea vor creste.
Se pune tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cateva minute (aproximativ 8).
Se scot bezelele din cuptor si se mai lasa cateva minute pe aragaz, la cald, pentru a nu se lasa.
Galbenusurile se amesteca cu 150g-200 g zahar. Optional se poate adauga si cacao si putina zeama de lamaie.
Puteti lipi cate 2 bezele cu amestecul din galbenusuri cu zahar.
Puteti lipi bezelele 2 cate 2 bezele cu amestecul din galbenusuri cu zahar.
In albusurile de ou nu trebuie sa fie vreo urma de galbenus pentru ca acestea nu se vor mai face spuma.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o...
Braduti din biscuitiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii