Beigli - Cozonac cu mac - Reteta traditionala ungureasca de cozonac nedospit cu mac

Portii
2
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Beigli - Cozonac cu mac - Reteta traditionala ungureasca de cozonac nedospit cu mac

Ingrediente

  • · un praf de sare
  • Ingrediente necesare pentru două bucaţi de cozonac:
  • Pentru aluat:
  • · 400 grame de făină
  • · 100 grame de untură sau 150 grame de unt
  • · 10 grame de drojdie
  • · 100 ml lapte
  • · 50 ml smântână
  • · un ou întreg
  • · 2 linguriţe de zahăr pudră
  • · coaja de la o jumătate de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • · 150 grame de zahăr
  • · 200 grame de mac
  • · 80 ml lapte
  • · un praf de sare
  • un galbenuş pentru uns suprafaţa cozonacilor.

Mod de preparare

Pentru aluat, bateţi oul, în care aţi pus un praf de sare, cu zahărul pudră, până devine o spumă, apoi adăugaţi untura, smântâna, laptele, făina, drojdia şi amestecaţi bine ingredientele până devin un aluat potrivit pe care îl lăsaţi la frigider până preparaţi umplutura.
Pentru umplutură, puneţi laptele la foc, adăugaţi sarea, zahărul, iar, când acesta este topit şi laptele fierbe, adăugaţi macul, îl amestecaţi cu laptele şi stingeţi focul.
Scoateţi aluatul din frigider, îl tăiaţi în două bucăţi pe care le întindeţi cu sucitorul până devin două dreptunghiuri potrivite pentru a le umple cu mac şi a le rula. Întindeţi uniform umplutura din mac peste foaia de cozonac pe care o rulaţi şi o puneţi în tava de copt. Bateţi gălbenuşul cu o linguriţă de apă şi ungeţi cozonacii cu această compoziţie, cu o pensulă.
Se lasă cozonacii 10 minute să se odihnească pentru a fi pregătiţi de perpeleala din cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Înainte de a-i uita în cuptor pentru 40 de minute, vă recomand să îi înţepaţi din loc în loc cu o furculiţă. Altfel, riscaţi să crape de făloşi ce sunt că au atâta umplutură.
Se scot din cuptor după 40 de minute, se lasă să se răcească, apoi se scot din tavă şi se feliază.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Pizza cu carne de porc si ciolan
Bucataras.RO

Pizza cu carne de porc si ciolan

Pizza cu carne de porc si ciolan
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread