Bavareza cu Vin Rosu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bavareza cu Vin Rosu

Ingrediente

  • Pentru bavareza:
  • - 250 ml lapte uht
  • - 150 ml vin rosu foarte dulce
  • - 300 ml smantana dulce
  • - 125 g zahar
  • - 50 g ciocolata menaj
  • - 4 galbenusuri
  • - 12 g gelatina
  • - 1 sticluta cu esenta de vanilie
  • Pentru crema caramel:
  • - 100 g zahar
  • - 20 ml smantana dulce
  • - 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • - 3 linguri cu apa

Mod de preparare

- Laptele se incalzeste impreuna cu esenta de vanilie.
- Gelatina se pune intr-un vas impreuna cu 10 - 15 linguri cu apa rece. Ulterior se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca fara insa a aduce compozitia la fierbere. Se lasa gelatina sa se raceasca putin la temperatura camerei.

- Galbenusurile se pun intr-un bol si se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute. Peste amestecul de galbenusuri si zahar se toarna laptele cald, in ”fir subtire”, mixand compozitia in continuare (la viteza inferioara).

- Se adauga apoi treptat vinul si se mixeaza amestecul in continuare (pastrand viteza inferioara de mixare).
- Se adauga treptat gelatina si se amesteca in continuare compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Compozitia astfel obtinuta se strecoara printr-o sita intr-un alt vas.

- Se scufunda vasul cu amestecul proaspat strecurat intr-un alt vas cu apa rece, pentru 30 de secunde, amestecand periodic cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Smantana rece se mixeaza pana cand se formeaza ”varfuri moi” apoi se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.

- Formele pregatite (individuale sau nu) se uda in prealabil cu apa rece. Se toarna compozitia pregatita in forme si se pastreaza la frigider pentru cel putin 3 ore (preferabil peste noapte).

- Pentru a rasturna desertul pe un platou, inainte de servire, se scufunda forma timp de aproximativ 10 secunde intr-un vas cu apa clocotita (daca folositi o forma cu pereti detasabili este foarte important ca ea sa fie etansa). Perioada de 10 secunde este evident variabila si trebuie apreciata de la caz la caz (o perioada prea scurta nu permite rasturnarea desertului, iar o perioada prea lunga va conduce la topirea mai mult decat este permis a suprafetelor laterale, ceea ce conduce la pierderea formei ”perfecte”).

Pentru crema caramel:
- Zaharul se pune intr-un vas si se topeste la foc mic, amestecand continuu.
- Se adauga apa amestecata in prealabil cu zeama de lamaie, amestecand continuu.
- Se adauga smantana si se fierbe cateva minute la foc mic.
- Crema caramel se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga ulterior la suprafata desertului, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia