Bavareza cu Vin Rosu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bavareza cu Vin Rosu

Ingrediente

  • Pentru bavareza:
  • - 250 ml lapte uht
  • - 150 ml vin rosu foarte dulce
  • - 300 ml smantana dulce
  • - 125 g zahar
  • - 50 g ciocolata menaj
  • - 4 galbenusuri
  • - 12 g gelatina
  • - 1 sticluta cu esenta de vanilie
  • Pentru crema caramel:
  • - 100 g zahar
  • - 20 ml smantana dulce
  • - 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • - 3 linguri cu apa

Mod de preparare

- Laptele se incalzeste impreuna cu esenta de vanilie.
- Gelatina se pune intr-un vas impreuna cu 10 - 15 linguri cu apa rece. Ulterior se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca fara insa a aduce compozitia la fierbere. Se lasa gelatina sa se raceasca putin la temperatura camerei.

- Galbenusurile se pun intr-un bol si se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute. Peste amestecul de galbenusuri si zahar se toarna laptele cald, in ”fir subtire”, mixand compozitia in continuare (la viteza inferioara).

- Se adauga apoi treptat vinul si se mixeaza amestecul in continuare (pastrand viteza inferioara de mixare).
- Se adauga treptat gelatina si se amesteca in continuare compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Compozitia astfel obtinuta se strecoara printr-o sita intr-un alt vas.

- Se scufunda vasul cu amestecul proaspat strecurat intr-un alt vas cu apa rece, pentru 30 de secunde, amestecand periodic cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Smantana rece se mixeaza pana cand se formeaza ”varfuri moi” apoi se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.

- Formele pregatite (individuale sau nu) se uda in prealabil cu apa rece. Se toarna compozitia pregatita in forme si se pastreaza la frigider pentru cel putin 3 ore (preferabil peste noapte).

- Pentru a rasturna desertul pe un platou, inainte de servire, se scufunda forma timp de aproximativ 10 secunde intr-un vas cu apa clocotita (daca folositi o forma cu pereti detasabili este foarte important ca ea sa fie etansa). Perioada de 10 secunde este evident variabila si trebuie apreciata de la caz la caz (o perioada prea scurta nu permite rasturnarea desertului, iar o perioada prea lunga va conduce la topirea mai mult decat este permis a suprafetelor laterale, ceea ce conduce la pierderea formei ”perfecte”).

Pentru crema caramel:
- Zaharul se pune intr-un vas si se topeste la foc mic, amestecand continuu.
- Se adauga apa amestecata in prealabil cu zeama de lamaie, amestecand continuu.
- Se adauga smantana si se fierbe cateva minute la foc mic.
- Crema caramel se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga ulterior la suprafata desertului, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti