Am strivit cu furculita bananele.
Am frecat ca o crema zaharul si ouale cu mixerul, am adaugat untul, laptele si crema de banane, iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa, usor curgatoare. Adaugam picaturile de ciocolata si amestecam bine.
Am pus hirtia umezita si stoarsa bine in pumn pe fundul tavii si varsam compozitia. Coacem la 170-180°c, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata (cind iese scobitoarea uscata e coapta prajitura).
Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata cu untul la bain marie. O varsam apoi peste prajitura si lasam citeva ore la rece sa se intareasca glazura.
Puteti pune daca vreti arome, merge bine cu arome ca pentru turta dulce, prajituri de Craciun (scortisoara, cuisoare). Eu nu am pus.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii