Banana Bread cu Ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Banana Bread cu Ciocolata

Ingrediente

  • 200 gr pulpa de banane foarte mature (cca 2 banane medii cintarite fara coaja)
  • 140 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 1/4 cup unt moale
  • 1/4 cup lapte
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr picaturi de ciocolata
  • 150-200 gr ciocolata menaj pentru glazura +1 lingura unt
  • hirtie de copt
  • tava de 26 cm (am folosit eu sau alta dimensiune mai mica daca vreti sa iasa prajitura mai inalta, merge si tava de chec)
  • 1 cup = 1 cana cu volumul de 250 ml

Mod de preparare

Am strivit cu furculita bananele.

Am frecat ca o crema zaharul si ouale cu mixerul, am adaugat untul, laptele si crema de banane, iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia trebuie sa fie cremoasa, usor curgatoare. Adaugam picaturile de ciocolata si amestecam bine.

Am pus hirtia umezita si stoarsa bine in pumn pe fundul tavii si varsam compozitia. Coacem la 170-180°c, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata (cind iese scobitoarea uscata e coapta prajitura).

Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata cu untul la bain marie. O varsam apoi peste prajitura si lasam citeva ore la rece sa se intareasca glazura.

Puteti pune daca vreti arome, merge bine cu arome ca pentru turta dulce, prajituri de Craciun (scortisoara, cuisoare). Eu nu am pus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)