Banana Bread cu Ciocolata

Postat pe: 21-11-2013
(0)

Ingrediente

200 gr pulpa de banane foarte mature (cca 2 banane medii cintarite fara coaja)
140 gr zahar tos
2 oua
1/4 cup unt moale
1/4 cup lapte
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
100 gr picaturi de ciocolata
150-200 gr ciocolata menaj pentru glazura +1 lingura unt
hirtie de copt
tava de 26 cm (am folosit eu sau alta dimensiune mai mica daca vreti sa iasa prajitura mai inalta, merge si tava de chec)
1 cup = 1 cana cu volumul de 250 ml

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Am strivit cu furculita bananele.

Am frecat ca o crema zaharul si ouale cu mixerul, am adaugat untul, laptele si crema de banane, iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia trebuie sa fie cremoasa, usor curgatoare. Adaugam picaturile de ciocolata si amestecam bine.

Am pus hirtia umezita si stoarsa bine in pumn pe fundul tavii si varsam compozitia. Coacem la 170-180°c, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata (cind iese scobitoarea uscata e coapta prajitura).

Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata cu untul la bain marie. O varsam apoi peste prajitura si lasam citeva ore la rece sa se intareasca glazura.

Puteti pune daca vreti arome, merge bine cu arome ca pentru turta dulce, prajituri de Craciun (scortisoara, cuisoare). Eu nu am pus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Banana Bread cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Banana Bread cu Ciocolata