Untul impreuna cu zaharul se amesteca impreuna, apoi se adauga cele 2 galbenusuri, lingurile de smantana, aromele (vanilie, coaja de lamaie si portocala, scortisoara, cuisoare), bananele presate cu furculita. Se amesteca bine de tot.
Se adauga apoi faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul si sarea (daca folositi... eu nu am pus pentru ca este bicarbonatul destul de sarat).
Se omogenizeaza, apoi se pun nucile/ alune/migdale, peste crema, se amesteca, se pune deoparte.
Se bat spuma tare cele 2 albuse, se amesteca apoi cu prima compozitie, incet sa nu spargem prea tare spuma, se pune in tava de cake, se coace la foc potrivit. E gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul cake-ului, o scoatem afara curata.
Se lasa pentru vreo 15 minute in forma, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit... se taie felii subtiri, se aranjeaza pe un platou lunguiet, se serveste cu ceai, sau gol, prafuit cu zahar praf amestecat cu putina vanilie, pe post de dulce dupa o masa copioasa.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii