Banana Bread

Postat pe: 13-11-2010
(0)

Ingrediente

160 g unt
125 g zahar brun (reteta cere 150 zahar alb)
2 oua
4 linguri smantana (nu cu varf, dar nici rase)
3 banane foarte coapte
sare
un praf (pentru intensificarea aromelor, dar e optional)
vanilie
dupa gust
scortisoara
cuisoare (praf ambele-optional eu am pus)
coaja de lamaie si portocala
dupa preferinta
1 lingurita bicarbonat
260-270 g faina cernuta
150 g nuca pisata
(felii de migdale, alune)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Untul impreuna cu zaharul se amesteca impreuna, apoi se adauga cele 2 galbenusuri, lingurile de smantana, aromele (vanilie, coaja de lamaie si portocala, scortisoara, cuisoare), bananele presate cu furculita. Se amesteca bine de tot.

Se adauga apoi faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul si sarea (daca folositi... eu nu am pus pentru ca este bicarbonatul destul de sarat).

Se omogenizeaza, apoi se pun nucile/ alune/migdale, peste crema, se amesteca, se pune deoparte.

Se bat spuma tare cele 2 albuse, se amesteca apoi cu prima compozitie, incet sa nu spargem prea tare spuma, se pune in tava de cake, se coace la foc potrivit. E gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul cake-ului, o scoatem afara curata.

Se lasa pentru vreo 15 minute in forma, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit... se taie felii subtiri, se aranjeaza pe un platou lunguiet, se serveste cu ceai, sau gol, prafuit cu zahar praf amestecat cu putina vanilie, pe post de dulce dupa o masa copioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Banana Bread" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Banana Bread