Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară, la foc mic, până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.
Ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.
Ingredientele lichide: laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.
Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul, dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.
Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.
Poftă bună!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii