Baked Alaska

Complexitate
redusa
Baked Alaska

Ingrediente

  • Inghetata
  • 300 g pulpa pepene rosu
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • es rom
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf sare

Mod de preparare

Pulpa de pepene, (fara samburi) o taiem bucatele si o dam prin blender.
Galbenusurile si zaharul se bat spuma, la bain-marie, pana se albesc.

Frisca se fierbe si se adauga peste galbenusuri, se amesteca bine si se repun pe foc pana se ingroase. Se raceste, se mixeaza putin si se pune in casoleta la congelator pentru 4-5 ore.
Din ora in ora se baga mixerul in inghetata.

Blatul:
Se bate oul cu zaharul bine, adaugam uleiul si es. rom, apoi faina, praful de copt si cacaua.
Se intinde compozitia intr-o tavita unsa si tapetata cu foaie de copt. Se coace 10 minute.
Dupa coacere se decupeaza blatul cu ajutorul unei forme rotunde (diametrul 10 cm), putin mai mic decat vasul in care vom forma Baked Alaska.

Bezeaua:
Albusurile si un praf de sare, se bat spuma tare.
Se adauga zaharul si se mai bat 2-3 minute la viteza mare. Se tine la frigider pana o ornam pe tort.

Intr-un vas rotund, se pune folie de plastic, iar pe fundul vasului punem cam 2 cm de inghetata. Asezam blatul, apoi umplem pana la marginea vasului cu restul de inghetata si nivelam, acoperim cu folie.
Introducem vasul la frigider 30 de minute, apoi vasul cu inghetata il rasturnam dintr-o miscare pe un platou.
Incepem sa intindem bezeaua peste inghetata, iar cu varful la o lingura sa furculita, formam mici varfuri in bezea.

Cu ajutorul unui pistol cu flacara, incepem sa flambam usor bezeaua.
Se serveste cu viteza luminii la temperatura de 38 de grade! : p

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Prajitura cu foi si crema de gris
Bucataras.RO

Prajitura cu foi si crema de gris

Delicioasa!

Prajitura cu foi si crema de gris
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)