Baked Alaska

Complexitate
redusa
Baked Alaska

Ingrediente

  • Inghetata
  • 300 g pulpa pepene rosu
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • es rom
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf sare

Mod de preparare

Pulpa de pepene, (fara samburi) o taiem bucatele si o dam prin blender.
Galbenusurile si zaharul se bat spuma, la bain-marie, pana se albesc.

Frisca se fierbe si se adauga peste galbenusuri, se amesteca bine si se repun pe foc pana se ingroase. Se raceste, se mixeaza putin si se pune in casoleta la congelator pentru 4-5 ore.
Din ora in ora se baga mixerul in inghetata.

Blatul:
Se bate oul cu zaharul bine, adaugam uleiul si es. rom, apoi faina, praful de copt si cacaua.
Se intinde compozitia intr-o tavita unsa si tapetata cu foaie de copt. Se coace 10 minute.
Dupa coacere se decupeaza blatul cu ajutorul unei forme rotunde (diametrul 10 cm), putin mai mic decat vasul in care vom forma Baked Alaska.

Bezeaua:
Albusurile si un praf de sare, se bat spuma tare.
Se adauga zaharul si se mai bat 2-3 minute la viteza mare. Se tine la frigider pana o ornam pe tort.

Intr-un vas rotund, se pune folie de plastic, iar pe fundul vasului punem cam 2 cm de inghetata. Asezam blatul, apoi umplem pana la marginea vasului cu restul de inghetata si nivelam, acoperim cu folie.
Introducem vasul la frigider 30 de minute, apoi vasul cu inghetata il rasturnam dintr-o miscare pe un platou.
Incepem sa intindem bezeaua peste inghetata, iar cu varful la o lingura sa furculita, formam mici varfuri in bezea.

Cu ajutorul unui pistol cu flacara, incepem sa flambam usor bezeaua.
Se serveste cu viteza luminii la temperatura de 38 de grade! : p

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti