Baked Alaska

Complexitate
redusa
Baked Alaska

Ingrediente

  • Inghetata
  • 300 g pulpa pepene rosu
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • es rom
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf sare

Mod de preparare

Pulpa de pepene, (fara samburi) o taiem bucatele si o dam prin blender.
Galbenusurile si zaharul se bat spuma, la bain-marie, pana se albesc.

Frisca se fierbe si se adauga peste galbenusuri, se amesteca bine si se repun pe foc pana se ingroase. Se raceste, se mixeaza putin si se pune in casoleta la congelator pentru 4-5 ore.
Din ora in ora se baga mixerul in inghetata.

Blatul:
Se bate oul cu zaharul bine, adaugam uleiul si es. rom, apoi faina, praful de copt si cacaua.
Se intinde compozitia intr-o tavita unsa si tapetata cu foaie de copt. Se coace 10 minute.
Dupa coacere se decupeaza blatul cu ajutorul unei forme rotunde (diametrul 10 cm), putin mai mic decat vasul in care vom forma Baked Alaska.

Bezeaua:
Albusurile si un praf de sare, se bat spuma tare.
Se adauga zaharul si se mai bat 2-3 minute la viteza mare. Se tine la frigider pana o ornam pe tort.

Intr-un vas rotund, se pune folie de plastic, iar pe fundul vasului punem cam 2 cm de inghetata. Asezam blatul, apoi umplem pana la marginea vasului cu restul de inghetata si nivelam, acoperim cu folie.
Introducem vasul la frigider 30 de minute, apoi vasul cu inghetata il rasturnam dintr-o miscare pe un platou.
Incepem sa intindem bezeaua peste inghetata, iar cu varful la o lingura sa furculita, formam mici varfuri in bezea.

Cu ajutorul unui pistol cu flacara, incepem sa flambam usor bezeaua.
Se serveste cu viteza luminii la temperatura de 38 de grade! : p

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Banana Split
3
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Victoria Sponge Cake
5
Dulciuri

Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa