Baigli (Cozonacel cu nuca)

Postat pe: 12-10-2016
(0)

Ingrediente

550-600 gr faina ( 3 cani),
2 linguri de untura de porc,
100 gr margarina,
1 ou intreg,
1 galbenus de ou,
un cub mic de drojdie (20 gr),
4 linguri zahar,
150-200 ml lapte,
putina sare.
Umplutura:
0,500 gr nuca macinata,
zahar dupa gust,
2 plicuri zahar vanilat,
coaja de a o lamaie,
100 ml lapte.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii
Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele. Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem
1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Baigli (Cozonacel cu nuca)" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Sunt o minunatie de cozonacei. Pentru cantitatile enumerate ies trei sucituri de cozonac.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Baigli (Cozonacel cu nuca)