Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele. Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem
1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoO delicioasa combinatie intre un blat pufos si o crema fina, invaluite în proaspatul gust dulce-acrisor al capsunilor.
Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii