Exista asa ceva?
Incercati si sa o sa vedeti cit este de gustoasa.
Punem stafidele la inmuiat in rom circa 10 minute. Coacem miezul de nuca sau migdalele 10 minute la 160 grade. Macinam miezul de nuca/migdalele, amestcam cu stafidele si adaugam albusurile batute spuma.
Unge tava cu unt topit si incepem sa punem foile de placinta, ungand fiecare foaie cu unt topit. Intrucit nu am taiat foile de placinta la dimensiunea tavii de copt, impaturim marginile foii de placinta astafel incit sa incapa in tava toata foaia. Adaugam 2 foi in acest mod apoi umplutura si continuam cu cite o foaie unsa cu unt topit pe care presaram apoi umplutura iar la final acoperim cu doua foi.
Punem tava la racit in frigider timp de 30 de minute, apoi taiem baclavaua bucati (patrate, romburi, dreptunghiuri) si coacem 60 minute la 160 grade. Dupa ce se raceste insiropam cu amestecul facut din 500 ml apa cu 200 ml sirop de artar.
Sa mai spuna cineva ca baclavaua este o prajitura prea dulce.
Pofta Buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii