Baclava fara Zahar `A la Bia`

Complexitate
redusa
Baclava fara Zahar `A la Bia`

Ingrediente

  • 500 grame miez de nuca sau migdale crude
  • 500 grame foi de placinta (Yufka)
  • 300 grame stafide
  • 200 grame unt
  • 5 albusuri de ou
  • 50 ml rom
  • 200 ml sirop de artar

Mod de preparare

Exista asa ceva?
Incercati si sa o sa vedeti cit este de gustoasa.

Punem stafidele la inmuiat in rom circa 10 minute. Coacem miezul de nuca sau migdalele 10 minute la 160 grade. Macinam miezul de nuca/migdalele, amestcam cu stafidele si adaugam albusurile batute spuma.


Unge tava cu unt topit si incepem sa punem foile de placinta, ungand fiecare foaie cu unt topit. Intrucit nu am taiat foile de placinta la dimensiunea tavii de copt, impaturim marginile foii de placinta astafel incit sa incapa in tava toata foaia. Adaugam 2 foi in acest mod apoi umplutura si continuam cu cite o foaie unsa cu unt topit pe care presaram apoi umplutura iar la final acoperim cu doua foi.

Punem tava la racit in frigider timp de 30 de minute, apoi taiem baclavaua bucati (patrate, romburi, dreptunghiuri) si coacem 60 minute la 160 grade. Dupa ce se raceste insiropam cu amestecul facut din 500 ml apa cu 200 ml sirop de artar.

Sa mai spuna cineva ca baclavaua este o prajitura prea dulce.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia